Endelig påskeferie. Her får du tre turentusiasters tips til turmat og deres favoritt-turer!

Påske: Tre turentusiasters turmat-tips!

9. apr. 2019

For mange er påskeferie synonymt med ski og høyfjell. Andre foretrekker en urban påske med turer i byfjell, eller skog. Her er våre tips til lettvint turmat, og løypene som gir påskestemning! 

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Hvilket forhold har du til turgåing?

Turgåing er min beste avkobling og min måte å samle energi på. Uansett om det er på ski eller på beina.

Hvor elsker du å gå på tur, og hvem deler du helst turen med?

Jeg foretrekker å gå turer alene. Frihetsfølelsen og det å nyte utsikten over Bergen by er den sterkeste motivasjonen til å gå Ulriken, Stoltzekleiven og Fløyen. I tillegg er dette løyper hvor man lett ser forbedring fra tur til tur, noe som er veldig motiverende. Det er ingenting som en tur til en av de nevnte fjelltoppene når Bergen bader i sol. Skiturer er på den andre siden hyggeligst sammen med det beste turfølget; min mann Stian.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

En spesiell tur du ikke har opplevd enda, men drømmer om å ta?

Telttur og fottur i Lofotalpene

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Hva spiser du helst på tur?

På korte turer er Snack Pack og havrekjeksen Sibas gode valg, mens på langturer i påsken er pølse og brød en sikker vinner sammen med varm sjokolade. Tilsetter du litt HaPå i kakaoen blir den ekstra digg! Etter langturen er det godt å grille pinnebrød på bålet, og jeg pleier å bruke smøreosten Chili Paprika som smaksetter.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Det nærmer seg påske, hva er planene dine?

I påsken skal jeg utnytte både byfjellene i Bergen og påskefjellet på Geilo. Det blir fotturer sammen med min mann i Bergen og skiturer med svigerfamilien på hytta på Geilo. Været ser ut til å bli bra begge steder. Å få nyte late dager i fjellet og samle vitamin D er alfa omega for en (selverklært) bergenser.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Prøv varm sjokolade med HaPå! Påskens ultimate turdrikk. 

Maria Andersen-Lindøe (38) er byråleder i Kavli. Bergenseren har bodd i Oslo i en årrekke og trives godt i Nordmarka. Familieferie til Island er imidlertid neste turdrøm! 

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Hva er ditt forhold til turgåing?

Jeg er oppvokst i en familie som elsker å gå på tur, gjerne lange dagsturer. Da jeg var tenåring fikk jeg helt overdose og nektet å bli med i en lengre periode, men i voksen alder har turgleden virkelig kommet tilbake. Nå håper jeg at barna mine arver turgleden. 

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Hvor elsker du å gå på tur, og hvem deler du helst turen med?

Jeg liker å gå både i by og på fjell, helst sammen med familien, eller gode venner. Elsker følelsen av å få både en god tur og en god samtale samtidig. Jeg har bodd mange år i Oslo, og liker godt området rundt Maridalsvannet i Nordmarka - nærme byen, men også helt på landet. I Bergen er det mer fjell, og løypen som passer meg perfekt er opp Skredderdalen, bort til Fløyen, og ned igjen.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

En spesiell tur du ikke har opplevd enda, men drømmer å ta?

Da jeg var 14 år var jeg og min bror på Island en sommer. Her hadde vi utrolig mange flotte naturopplevelser i en fantastisk landskap. Jeg drømmer om å ta med hele familien hit, slik at de kan få samme turopplevelser, både til fots og på hest.

Hva spiser du helst på tur?

Jeg er oppvokst med å ha med nistepakke og noe varmt å drikke, gjerne kakao, på lengre turer. På kortere turer synes jeg Snack Pack og en Kvikklunsj er perfekt! I tillegg er jeg veldig glad i grillpølser på bål. Etter at jeg begynte i Kavli har jeg lært at smøreostene i Smaksrik-serien er ordentlig godt til pølsene.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Tips til påskesnacks? Prøv Kavlis pestovafler til yatzy-slaget!

Det nærmer seg påske, hva er planene?

I år skal vi reise til Gran Canaria, så det blir litt lettere turklær denne påsken. Det finnes noen fine turområder i området, så kanskje det blir en fjelltopp der også. Jeg har dog lest at det har vært mye slanger det siste året, så jeg skal trampe hardt for hvert steg jeg tar. 

Frode Flem Langeland (36) er senior produktsjef i Kavli. Som Sunnmøringer flest er han glad i fjord og fjell, og skiturer med fart er heller ikke feil. 

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Hva er ditt forhold til turgåing?

Jeg har vokst opp mellom fjord og fjell på Sunnmøre, så det har det vært en del av oppveksten. Som barn var det ikke alltid etter egen vilje. Da var «karamelltreet» og «pengesteinen» på toppen motivasjonen. Når man har flotte turområder så tett på blir man kanskje litt blasert, så det er nok først etter at jeg flyttet til Bergen for å studere at jeg virkelig har satt pris på det å bruke naturen. Nå prøver vi å bake inn minst en tur hver helg, så lenge det ikke regner like mye oppover som nedover. 

Hvor elsker du å gå på tur, og hvem deler du helst turen med?

På ski er det alltid spesielt å komme hjem til Sunnmøre, gå skiturer ved Sunnmørsalpene med tindene som kulisse. Vakkert! Samtidig er det minst like mye glede i en tur i Siljustølskogen med familien, med mat i sekken både for barn, voksne og endene i dammen. Det beste turfølget er selvfølgelig samboer Anette, og datteren vår Agnes! Med mindre jeg skal gå fort på ski – da går jeg helst alene.

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

En spesiell tur du ikke har opplevd enda, men drømmer å ta? 

Kanskje ikke en spesiell destinasjon, men til sommeren investerer vi i telt, soveposer og hengekøye! Har ikke overnattet i telt på årevis, men det å dra med samboer og en treåring på noen korte dagsturer med bål, fiske, avslapping og natur håper jeg kan være toppen av hygge! 

[[ RichText template tag keymedia is not configured ]]

Hva spiser du helst på tur?

Jeg liker det enkelt; grillpølser på bålet! Jalapeñoost under, ketchup over. Ellers er smøreost-tubene våre helt uovertruffen å ta med i sekken (helst i følge med Polarbrød eller Sibas), og da med Smaksrik Jalapeño til oss voksne og Skinkeost til den minste. På påsketuren må også klassikerne med; Kvikk Lunsj, kakao på termos og appelsin! Det beste matminnet på tur er nygrillet fjellørret, rett fra vann til panne. Bedre kan det ikke bli.

Det nærmer seg påske, hva er planene?

Først noen dager i Bergen for å gjøre huset vår- og sommerklart, sannsynligvis ispedd noen turer og aktiviteter for store og små. Siste halvdel blir på Sunnmøre, men det ser ikke ut til at det er nødvendig å ta med skiene i år, dessverre!