Skolebesøk på Liland skole

Liland skole i gang med kreativ resirkuleringsmulighet til hjemmet

I løpet av den siste uken av årets Aksjon Gjenning var vi i Kavli på besøk hos Liland skole, i 5. klasse for å delta på årets kreative del av aksjonen som handlet om at elevene skulle lage en kreativ resirkuleringsmulighet til hjemmet sammen med sine medelever.

På Liland var klassen delt inn i grupper som sammen laget en prosjektfil, med tilhørende lister som innehold alle elementer som behøvdes for å kunne lage sin egen kreative resirkuleringsmulighet til hjemmet. Dagen vi var på besøk hos klassen, skulle de begynne å lage sine løsninger og gruppebordene i klasserommet bugnet av pappkartonger, glitterlimer, sumperlim, klistremerker og maling. Alle elevene visste akkurat hva de skulle lage. Og kreativiteten lot seg ikke vente på i 5. klasse. Der var alt ivaretatt fra design, til utforming og farge.

 

Mens elevene jobbet, fikk vi lov til å gå rundt for å høre hva de laget. Noen laget en løsning som var utformet som en båt, mens andre laget en løsning som var utformet som en sopp – i både blå, rosa, og oransje farger, med glitter og klistremerker.

 

Mens elevene jobber spør vi dem om de har lært noe nytt gjennom aksjonen, og en av dem svarer:

- Masse. Jeg visste for eksempel ikke at man skulle resirkulere aluminiumsfolie.  Vi har også lært at 1000 tuber kan bli til en ny sykkel, sier er annen.

Vi gleder oss masse til å se de helt ferdige resultatene, og ikke glem at det er live kåring fra Hydro sitt hovedkvarter 14. desember!