Sitronostekake med Primula

Middels
Søtt og godt

En frisk og sommerlig ostekake med deilig Primula-ost i fyllet. Toppes med fruktene du elsker!

Ingredienser

Kakebunn
2 egg
300 g marsipan
Ostefyll
1 tube Primula smøreost
6 gelatinplater
3 egg
200 g sukker
1 beger Q kremfløte
200 g kremost naturell
2 sitroner (saft og revet skall)

Fremgangsmåte

  • Riv marsipan og blande eggene i, fordel massen i en 25 cm kakeform og stek midt i ovnen i cirka 15 minutter på 175 grader
  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann
  • Lag eggedosis av egg og sukker
  • Pisk fløten stiv
  • Klem vannet ut av gelatinen og varm den sammen med sitronsaft i en kasserolle
  • La blandingen avkjøles litt
  • Tilsett blandingen i eggedosisen
  • Bland inn Primula og kremost
  • Bland til sist forsiktig inn pisket kremfløte
  • Ha ostefyllet i en kakeform med den ferdigstekte bunnen
  • La kaken stå i kjøleskapet over natten
  • Pyntes med jordbær, kiwi og bringebær, eller andre bær og frukter som du liker

Flere oppskrifter