Sprøstekt asparges med spekeskinke og Primula-dressing

Lett
Middag

En enkel og smakfull rett med en miks av deilig hvit og grønn asparges. Den sprøstekte spekeskinken og ostedressingen av Primula, er prikken over i-en. Oppskriften gir 5 porsjoner.

Ingredienser

Ingredienser aspargesbunter
10 stk hvit asparges
10 stk grønn asparges
1 pakke god spekeskinke
litt smør til steking
Ingredienser Primuladressing
1 tube Primula smøreost
1 ts dijonsennep
1 ss naturellyoghurt
1 ss Q kremfløte
1 ss hvitvinsedikk
2 ss finhakket gressløk
litt salt, pepper og sukker

Fremgangsmåte aspargesbunter

  • Kok aspargesen i saltet vann i cirka 4 minutter
  • Avkjøl raskt
  • Legg et par biter spekeskinke ned på en fjøl eller stor tallerken og rull rundt 4 - 5 asparges om gangen, slik at det blir en liten bunt
  • Stek buntene med asparges og spekeskinke i en panne med smør i cirka 2 minutter, til de er gyldne og speskinken sprø 
  • Serveres med Primuladressing eller Primula smøreost   

Fremgangsmåte dressing

  • Bland alle ingrediensene unntatt gressløk i en blender eller med en stavmikser
  • Vend inn hakket gressløk. Smak til med salt og pepper 
  • Serveres sammen med aspargesbunter, til grillmaten eller en frisk vannmelonsalat

Flere oppskrifter