HaPå-ostekake med Sibas kjeksbunn

Middels
Søtt og godt

Denne ostekaken med smak av HaPå og bunn av Sibas havrekjeks er til alle dere livsnytere der ute. Snakk om å smelte på tungen! 

Ingredienser

1 boks Sibas Havrekjeks
75 g smør
1 glass HaPå
500 g ricotta
5 plater gelatin
6 ss varmt vann
3 egg
3 dl Q Kremfløte
50 g melis

Fremgangsmåte

  • Ha Sibas havrekjeks i en foodprosessor og kjør til kjeksene er finmalt. Bland sammen finmalt havrekjeks og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i en kakeform og stek på 200 grader i 5 minutter. Bunnen må avkjøles før videre bruk.
  • Gelatinplatene bløtlegges i kaldt vann før platenes overføres og oppløses helt i en kopp med 6 ss kokende varmt vann.
  • Skill eggeplommer og eggehviter. Ha HaPå, ricotta, eggeplommer, gelatin og melis i en bolle og bland godt sammen. Pisk kremfløten til en fin og luftig krem og vend inn i HåPå-/ricottablandingen. Pisk eggehviten stiv og bland inn.
  • Hell den luftige blandingen oppi kakeformen og la stå kaldt over natten.
  • Dryss en håndfull granateplekjerner og mynteblader over kaken og servér.

Tips: Server gjerne ostekaken på et kakefat uten å fjerne kakeformbunnen, da kakebunnen er delikat.  

Flere fristelser

Smuldrepai med eple, kanel og Sibas havrekjeks

Ordentlig kosemat og en treffsikker dessert til høsten, når de norske eplene er i sesong. Serveres med deilig vaniljeiskrem. Oppskriften holder til 4 personer. 

Lett Søtt og godt

Saftig sandwich-is med Sibas havrekjeks

Hva er vel bedre enn kombinasjonen karamell, sjokolade og vaniljeis? Pakk det hele inn i Sibas havrekjeks, så har du tidenes hjemmelagde sandwich-is! Oppskriften gir ni sandwich-is.  

Lett Søtt og godt

Mascarponekrem med Sibas havrekjeks

En enkel, søt og kremet dessert med sprø Sibas havrekjeks og friske bær! Oppskriften gir nok til fire personer. 

Lett Søtt og godt