HaPå-ostekake med Sibas kjeksbunn

Middels
Søtt og godt

Denne ostekaken med smak av HaPå og bunn av Sibas havrekjeks er til alle dere livsnytere der ute. Snakk om å smelte på tungen! 

Ingredienser

1 boks Sibas Havrekjeks
75 g smør
1 glass HaPå
500 g ricotta
5 plater gelatin
6 ss varmt vann
3 egg
3 dl Q Kremfløte
50 g melis

Fremgangsmåte

  • Ha Sibas havrekjeks i en foodprosessor og kjør til kjeksene er finmalt. Bland sammen finmalt havrekjeks og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i en kakeform og stek på 200 grader i 5 minutter. Bunnen må avkjøles før videre bruk.
  • Gelatinplatene bløtlegges i kaldt vann før platenes overføres og oppløses helt i en kopp med 6 ss kokende varmt vann.
  • Skill eggeplommer og eggehviter. Ha HaPå, ricotta, eggeplommer, gelatin og melis i en bolle og bland godt sammen. Pisk kremfløten til en fin og luftig krem og vend inn i HåPå-/ricottablandingen. Pisk eggehviten stiv og bland inn.
  • Hell den luftige blandingen oppi kakeformen og la stå kaldt over natten.
  • Dryss en håndfull granateplekjerner og mynteblader over kaken og servér.

Tips: Server gjerne ostekaken på et kakefat uten å fjerne kakeformbunnen, da kakebunnen er delikat.  

Flere fristelser

Saftig sandwich-is med Sibas havrekjeks

Hva er vel bedre enn kombinasjonen karamell, sjokolade og vaniljeis? Pakk det hele inn i Sibas havrekjeks, så har du tidenes hjemmelagde sandwich-is! Oppskriften gir ni sandwich-is.  

Lett Søtt og godt