Mascarponekrem med Sibas havrekjeks

Lett
Søtt og godt

En enkel, søt og kremet dessert med sprø Sibas havrekjeks og friske bær! Oppskriften gir nok til fire personer. 

Ingredienser

1 boks Sibas Havrekjeks
500 g mascarpone (2 bokser)
8 ss kremfløte
2 ss smør
1 vaniljestang
4 ss sukker
litt jordbær
litt rips
1 appelsin

Fremgangsmåte

  • Start med å marinere jordbær og rips i saften fra appelsinen. Jordbærene kan deles i to, eller fire hvis de er store. 
  • Pisk sammen mascarpone, frø fra vaniljestang, kremfløte og sukker til en fin og passe fast krem.
  • Knus havrekjeksene og smelt smøret på stekepannen. Stek kjeksen på middels varme til den er fin og gylden på farge.
  • Serveres med mynteblader og appelsinsaften som er igjen fra marinaden.

    Tips: Jordbær og rips kan erstattes med nøtter og dine favorittbær. Ønskes en luftigere krem kan man tilsette mer kremfløte.

Flere fristelser

HaPå-ostekake med Sibas kjeksbunn

Denne ostekaken med smak av HaPå og bunn av Sibas havrekjeks er til alle dere livsnytere der ute. Snakk om å smelte på tungen! 

Middels Søtt og godt

Smuldrepai med eple, kanel og Sibas havrekjeks

Ordentlig kosemat og en treffsikker dessert til høsten, når de norske eplene er i sesong. Serveres med deilig vaniljeiskrem. Oppskriften holder til 4 personer. 

Lett Søtt og godt