Saftig sandwich-is med Sibas havrekjeks

Lett
Søtt og godt

Hva er vel bedre enn kombinasjonen karamell, sjokolade og vaniljeis? Pakk det hele inn i Sibas havrekjeks, så har du tidenes hjemmelagde sandwich-is! Oppskriften gir ni sandwich-is.  

Ingredienser

1 boks Sibas Havrekjeks
litt karamellsaus
1 boks vaniljeiskrem
1 plate mørk kokesjokolade (100 g)
1 ss delfiafett

Fremgangsmåte

  • Start med å smøre cirka 1 teskje karamellsaus utover undersiden av hver kjeks (til sammen 18 kjeks).
  • Finn frem et brett som får plass i fryseren og dekk det med bakepapir. La iskremen mykne litt og kutt iskremen i cirka 1,5 cm tykke skiver. Legg stykkene på bakepapiret og sett i fryseren til iskremen er helt frossen igjen.
  • Ta ut de frosne iskremskivene og press ut runde former med et vannglass eller helst kakeform i samme størrelse som kjeksene. Legg et stykke iskrem mellom to kjeks, klem kjeksene og iskremen lett sammen og legg i fryseren. Det som er til overs av isen kan fryses igjen.
  • Smelt sjokolade og delfiafett i en liten kjele over lav til middels varme. Rør hele tiden.
  • La den flytende sjokoladen kjøles ned til romtemperatur.
  • Ta iskremsandwichen ut av fryseren og dypp hver av dem i den flytende sjokoladen. Settes så tilbake i fryseren. 
  • Ha gjerne litt ekstra karamellsaus over sandwich-isen når den skal spises. Nam! 

    Tips: Etter at sandwichen er dekket med sjokolade kan den dyppes i strøssel, kokosflak, nøtter e.l., før den legges i fryseren. 

Flere fristelser

HaPå-ostekake med Sibas kjeksbunn

Denne ostekaken med smak av HaPå og bunn av Sibas havrekjeks er til alle dere livsnytere der ute. Snakk om å smelte på tungen! 

Middels Søtt og godt