Saftig sandwich-is med Sibas havrekjeks

Lett
Søtt og godt

Hva er vel bedre enn kombinasjonen karamell, sjokolade og vaniljeis? Pakk det hele inn i Sibas havrekjeks, så har du tidenes hjemmelagde sandwich-is! Oppskriften gir ni sandwich-is.  

Ingredienser

1 boks Sibas Havrekjeks
litt karamellsaus
1 boks vaniljeiskrem
1 plate mørk kokesjokolade (100 g)
1 ss delfiafett

Fremgangsmåte

  • Start med å smøre cirka 1 teskje karamellsaus utover undersiden av hver kjeks (til sammen 18 kjeks).
  • Finn frem et brett som får plass i fryseren og dekk det med bakepapir. La iskremen mykne litt og kutt iskremen i cirka 1,5 cm tykke skiver. Legg stykkene på bakepapiret og sett i fryseren til iskremen er helt frossen igjen.
  • Ta ut de frosne iskremskivene og press ut runde former med et vannglass eller helst kakeform i samme størrelse som kjeksene. Legg et stykke iskrem mellom to kjeks, klem kjeksene og iskremen lett sammen og legg i fryseren. Det som er til overs av isen kan fryses igjen.
  • Smelt sjokolade og delfiafett i en liten kjele over lav til middels varme. Rør hele tiden.
  • La den flytende sjokoladen kjøles ned til romtemperatur.
  • Ta iskremsandwichen ut av fryseren og dypp hver av dem i den flytende sjokoladen. Settes så tilbake i fryseren. 
  • Ha gjerne litt ekstra karamellsaus over sandwich-isen når den skal spises. Nam! 

    Tips: Etter at sandwichen er dekket med sjokolade kan den dyppes i strøssel, kokosflak, nøtter e.l., før den legges i fryseren. 

Flere fristelser

Smuldrepai med eple, kanel og Sibas havrekjeks

Ordentlig kosemat og en treffsikker dessert til høsten, når de norske eplene er i sesong. Serveres med deilig vaniljeiskrem. Oppskriften holder til 4 personer. 

Lett Søtt og godt

HaPå-ostekake med Sibas kjeksbunn

Denne ostekaken med smak av HaPå og bunn av Sibas havrekjeks er til alle dere livsnytere der ute. Snakk om å smelte på tungen! 

Middels Søtt og godt

Mascarponekrem med Sibas havrekjeks

En enkel, søt og kremet dessert med sprø Sibas havrekjeks og friske bær! Oppskriften gir nok til fire personer. 

Lett Søtt og godt