Smuldrepai med eple, kanel og Sibas havrekjeks

Lett
Søtt og godt

Ordentlig kosemat og en treffsikker dessert til høsten, når de norske eplene er i sesong. Serveres med deilig vaniljeiskrem. Oppskriften holder til 4 personer. 

Ingredienser

200 g Sibas Havrekjeks
200 g smør i kuber
1,5 dl lettkokte havregryn
50 g sukker
5 stk syrlige epler
2 ss kanel
2 ss brunt sukker
vaniljeis

Fremgangsmåte 

  • Vask eplene og fjern kjernen. Behold skallet på. Kutt eplene i terninger og bland sammen med kanel og brunt sukker
  • Ha Sibas havrekjeks i en food prosessor og kjør til kjeksene er finmalt. Bland sammen finmalt havrekjeks, sukker, havregryn og romtemperert smør. Bruk hendene og kna deigblandingen sammen til den er jevnt klumpete og smøret er godt fordelt.
  • Ha epleblandingen i en stor ildfast form eller fire porsjonsformer. Smuldre deigen over eplene. Bakes i ovnen i omkring 30 minutter, på 180 grader, eller til deigen er gylden.
  • Serveres med vaniljeiskrem.

Tips: Denne retten kan endres i det uendelige med frukt og bær i mange kombinasjoner. En annen favoritt er smuldrepai med rabarbra.

Flere fristelser

Saftig sandwich-is med Sibas havrekjeks

Hva er vel bedre enn kombinasjonen karamell, sjokolade og vaniljeis? Pakk det hele inn i Sibas havrekjeks, så har du tidenes hjemmelagde sandwich-is! Oppskriften gir ni sandwich-is.  

Lett Søtt og godt

HaPå-ostekake med Sibas kjeksbunn

Denne ostekaken med smak av HaPå og bunn av Sibas havrekjeks er til alle dere livsnytere der ute. Snakk om å smelte på tungen! 

Middels Søtt og godt