Blings med Primula og hjemmelaget pesto

Lett
frokost , lunsj

Den kjente og kjære Primulaosten er en smakfull smøreost til brødmaten. Prøv den i kombinasjonen med hjemmelaget pesto og spekeskinke. 

Ingredienser

1 tube Primula Naturell smøreost
4 skiver landbrød
4-5 skiver norsk spekeskinke
1/2 potte basilikum eller ramsløk
1 ss kalde pinjekjerner
1/2 fedd hvitløk
1 dl god olivenolje
25 g revet parmesan
litt honning

Hjemmelaget grønn pesto

  • Bland sammen basilikum (eller ramsløk), pinjekjerner, presset hvitløk og revet parmasan i en food processor eller stavmikser
  • Tilsett olivenolje forsiktig mens du kjører
  • Smak til med salt

Bygg din blings

  • Smør et lag med Primula Naturell på brødskiven
  • Ha 1 ss med pesto over
  • Legg spekeskinke oppå 
  • Topp med litt honning og noen dråper med hjemmelaget pesto

Serveringstips: Marinert melon

  • Ha biter av honningmelon (cirka 100 g, i terninger), 2 ss hakket sitronmellise og saften fra en halv appelsin i en bolle
  • Tilsett 2 ss honning og bland sammen
  • Nyt den marinterte melonen som en frisk snack sammen med blingsen 

Flere smørbrødtips

Cucumber sandwich med Primula

Primula smøreost er en fantastisk base for all slags lekre smørbrød. Cucumber sandwich er en frisk start på dagen eller deilig lunsjmat i helgen. 

Lett frokost

Focaccia med Primula og stekt sopp

Primula på focacciabrød med stekt sopp og urter er et perfekt høstsmørbrød. Kos deg! 

Lett lunsj

Pariserbrød med Primula, honningstekt fiken og nøtter

Et snasent smørbrød som skriker ja takk, begge deler. 

Lett lunsj