Terningkast 6 til Kavli Kaviar

Terningkast 6 til Kavli Kaviar

1. nov. 2017

I Dagbladets test av kaviar stikker Kavli kaviar 60% av med seieren!

Vi i Kavli har laget kaviar i mer enn 100 år og vi var faktisk først ute med verdens første smørbare kaviar. Med så lange tradisjoner er det ingen tvil om at det er stor jubel på fabrikken til Kavli når terningen viser 6 øyne.

De gamle er fortsatt best

Juryen bak testen gir full pott til Kavli kaviar og under overskriften "De gamle er fortsatt best" skriver de: "Akkurat passe salt, akkurat passe søt og akkurat passe røkt. Våre smaksdommere var ikke i tvil om hva som var best da de testet kjedenes kaviartuber"

I dommen fremheves lukt, smak og utseende. Blant 12 kaviartuber er det altså den rød-hvite tuben fra Kavli, propfull av torskerogn fra Lofoten, som peker seg ut som soleklar vinner.

Ren og intens smak

- Dette gleder jeg meg til å smake på. Her ser du virkelig at pålegget er laget av torskerogn. Den lukter behagelig, og smaker godt. Jeg tror dette er en av de dyrere variantene med ekstra mye rogn, sier et jurymedlem.

- Enig i alt. Både fargen og konsistensen er tiltalende. Smaken er ren og intens. Her er det ingen tvil om hva du spiser. Dette vil jeg ha i kjøleskapet mitt!, sier en annen i juryen. 

Fagmannen smiler

Kavlis Kaviarmann, eller Roar som foreldrene døpte han, har laget kaviar for Kavli i 100 år, unnskyld, i over 14 år, og er selvfølgelig meget fornøyd med testen.

- Det er artig å få toppscore i slike tester. Det viser at vi vet hva vi holder på med, sier Roar, som akkurat er tilbake fra en tur i Nord-Norge for å kvalitetssjekke rognen. Han setter kvalitet først i alle ledd i produksjonen, noe du kan lese mer om her.

Selve prosessen, fra skreien blir fisket i nord til rognen er moden og tuben fylles med deilig Kavli Kaviar 60 %, tar opp mot et år. Dette for å lage kanskje verdens beste kaviar!