Nå kan du få dele Kavlis overskudd med din lokale hjertesak
I samarbeid med dagligvarebutikker over hele landet skal Kavli i 2020 dele ut 300.000 kroner til lokale idrettslag, foreninger og ildsjeler. Nå kan alle nominere lokale hjertesaker som betyr noe i sitt nærmiljø.
- Hele overskuddet fra salg av Kavli-produkter deles ut til gode formål gjennom vår unike eier Kavlifondet. I år ønsker vi for første gang å la folket være med å avgjøre hvem vi skal dele noe av overskuddet med. Det kan være ulike lokale ildsjeler eller initiativer, så lenge de skaper positive ringvirkninger i sitt lokalmiljø, forteller administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim.
Budskapet spres i samarbeid med et stort utvalg dagligvarebutikker rundt omkring i Norge, og nominasjonsprosessen foregår på kavli.no.
- Vi håper at så mange som mulig vil engasjere seg. Lokale initiativer er kanskje viktigere enn noen gang, med tanke på situasjonen vi står i, og vi håper at midlene kan bidra til mye positivt i nærmiljøene hvor de deles ut, sier Aasheim.
12 gode lokale formål får støtte
Daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen, forteller at det vanligvis er administrasjonen i Kavlifondet som finner prosjektene som får støtte.
– Vi synes imidlertid at det er kjempekjekt at forbrukene nå får denne muligheten til å påvirke hvem som mottar noen av midlene, sier hun.
Daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen, ser frem til å se hvilke lokale initiativer folk vil nominere i tiden fremover. Foto: Hanne Eide Andersen.
Formålene som nomineres må være lokalt forankret. De kan også være lokallag av større, nasjonale organisasjoner.
– Her handler det først og fremst om å støtte de små og nære initiativene som skaper glede og gjør en forskjell for mennesker i sine lokalmiljø. Når nominasjonstiden er over, vil en jury bestående av representanter fra Kavli, Kavlifondet og butikkene gå gjennom alle forslagene og velge ut 12 formål som hver får tildelt 25.000 kroner.
– Og hvis vi velger ut akkurat din lokale hjertesak, får du også lov til å dele ut støtten, legger Aasheim til.