Vi dobler årets TV-aksjonsbidrag

500.000 til TV-aksjonen fra Kavli

17. okt. 2018

21. oktober er det igjen duket for verdens største dugnad – TV-aksjonen. I år har Kavli engasjert seg ekstra mye i aksjonen, gjennom rekruttering av bøssebærere og utdeling av over 6000 matvareprodukter til bøssebærerne på aksjonsdagen.

- I Kavli jobber vi hver dag med å skape verdier for gode formål. Vi har en unik eier i Kavlifondet, som deler ut hele overskuddet vårt til allmennyttige formål. Når forbrukerne kjøper produkter fra Kavli eller Q-Meieriene på butikken, bidrar de direkte til å skape en forskjell for veldig mange mennesker, sier administrerende direktør i Kavli, Karl Johan Ingvaldsen.

I 2017 ga Kavlifondet 200.000 kroner til TV-aksjonen. I år overrekkes en halv million kroner til TV-aksjonen og Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et mer inkluderende samfunn.

Kan utvikle suksessprosjekt fra Bergen

Ingvaldsen forteller at Kirkens Bymisjons verdier går hånd i hånd med deres, og at Kavlifondet har støttet flere av bymisjonens prosjekter gjennom årene. Han peker særlig på det suksessfulle Veiviser-prosjektet, som startet i Bergen.

- Målet med prosjektet et at innvandrere skal oppleve inkluderende fellesskap og bli kjent med samfunnet de bor i, ved hjelp av språklig og kulturell deling med nordmenn og andre innvandrere. Prosjektet har vært en stor suksess og kan ved hjelp av vår – og andres støtte til TV-aksjonen – bli rullet ut i flere norske byer, sier han.

Prosjektleder i Kirkens Bymisjon, Åse Christensen, synes det er svært gledelig at Kavlis midler kan bidra til å videreutvikle Veiviser-prosjektet.

Prosjektleder i Kirkens Bymisjon, Åse Christensen, synes det er svært gledelig at Kavlis midler kan bidra til å videreutvikle Veiviser-prosjektet.

– Det er et utrolig viktig og vellykket prosjekt for alle parter. Vi får hele tiden strålende tilbakemeldinger fra alle som deltar, og derfor er det fantastisk at det nå kan startes opp flere steder, sier hun.

Nest største noensinne

17. oktober vil en av Kavlis medarbeidere overrekke Kirkens Bymisjon sjekken pålydende 500.000 kroner, på kafé Krohnhagen i Bergen sentrum. Line Berggreen Jacobsen, byaksjonsleder i Bergen, forteller at beløpet er det nest største som er gitt TV-aksjonen av næringslivet i Bergen noen gang.  

- De siste årene har Kavli vært en av de største bidragsyterne til TV-aksjonen i Bergen, sier hun.   

Sjekkoverrekkelse til Kirkens Bymisjon, under TV-aksjonen 2018

Årets viktigste søndagstur! 

Les gjerne mer om Kavlifondets langvarige samarbeid med Kirkens Bymisjon, samt andre saker som støttes av fondet her.

Vil du også bidra til TV-aksjonen? Meld deg som bøssebærer her og bli med på søndagstur 21. oktober.