Møt smaksreisevinner Malin (27)

5 spørsmål og svar med Smaksreisevinneren

4. sep. 2018

Malin (27) er vinner av vår Smaksrik-reisekonkurranse 2018. Les hva hun gleder seg mest - og minst - til!

Gratulerer som vinner av Smaksrik-konkurransen! Hva synes du om å vinne reisegavekort på til sammen 20.000 kr?

Synes det er helt utrolig! Er nesten fortsatt i sjokk over at jeg faktisk vant, og skal på tur!

Hvor går reisen til, og hvorfor akkurat dette reisemålet?

Reisen går til Japan. Jeg har alltid syntes Japan virker som et veldig fascinerende og spennende land å besøke med hvordan de tar vare på gamle tradisjoner, samtidig som det er hypermoderne. Så er det jo også veldig mye rart å se og oppleve der. Regner med at vi kommer til å få oss noen kulturkræsj-opplevelser underveis.

I konkurransebidraget skriver du at du vil ta med din søster Marthe (21) på tur, fordi hun trenger å utfordre smaksløkene sine. Er Japan stedet for å «omvende» en kresen gane?

Tror nok hun kommer til å få seg noen utfordringer underveis med mye ukjente retter og smaker, men jeg er optimistisk! Japan er jo kjent for å ha et rikt og spennende kjøkken. Målet er å få henne til å smake på nye ting, og prøve å holde henne unna pizzasteder.

Jeg antar at den mentale reiseplanleggingen allerede er i gang. Hva vil du først og fremst oppleve i Japan?

Det er litt todelt men jeg vil besøke Tokyo for alt det morsomme og rare; f.eks alle de ulike kafeene, fiskemarkedet, og områdene Akihabara og Harajuku i Shibuya. Så vil jeg gjerne dra til Kyoto for å besøke de gamle templene, Keiserpalasset og andre kulturopplevelser. Og selvsagt prøve onsen (japansk varmekilde) mens vi bor på et tradisjonelt vertshus. 

Hvilken smaksopplevelse gleder du deg mest til? Og er det noe du gruer deg til å prøve?

Jeg gleder meg veldig til å prøve okonomiyaki, som er en japansk pannekake, Shabu-Shabu hvor man selv "koker" maten, spise Mochi-desserter og selvsagt sushi. Jeg gruer meg litt til å prøve natto, som er fermenterte bønner. Det er jeg litt skeptisk til.

Synes du reisen til Malin og søsteren Marthe høres spennende ut? Følg med - oppdateringer fra turen kommer. God tur Malin og Marthe!