Lekende lett turmat

Lekende lett turmat med MagerOst

24. jun. 2020

Er du en av dem som skal bruke sommerferien til å utforske vakker norsk natur? Da kommer våre tips til smakfull og proteinrik turmat med MagerOst godt med. Disse får garantert plass i tursekken - gang på gang!

Wrap it up!

Det finnes knapt en enklere og bedre kombinasjon enn lefser og wraps med myk MagerOst og grønne skatter. På 1-2-3 har du en lekker tur- eller lunsjrett, og variasjonsmulighetene er mange. For deg som er glad i MagerOst Jalapeño anbefales en kombinasjon av mango, paprika og rødløk. Hvis MagerOst Pesto derimot er din favoritt, gir en miks av friskt grønt eple, ruccola og avocado en ordentlig smaksfest i lefsen.

Wrap med Kavli MagerOst Pesto og grønne godsaker som eple, ruccola og avocado

Hvis du ikke rekker å lage maten ferdig før avgang, tar du bare MagerOst-tuben med i sekken og smører nisten når du ankommer dagens turmål. Tuben er kjempeenkel i bruk og holder osten god etter åpning - både i og utenfor kjøleskap.

PorsjonsomeLETT

Næringsrike porsjonsomeletter lager du enkelt i muffinsformer. Visp sammen egg med litt salt og pepper, ha blandingen i former sammen med finhakkede grønnsaker (paprika og vårløk gir god smak), skinkebiter og en teskje med MagerOst Skinke, Pesto eller Jalapeño. Stek i ovnen, avkjøl og pakk ned i matboksen.

Et alternativ for deg som heller vil tilberede maten utendørs, er å ta eggeblandingen over på en termos, ha MagerOst-tuben i sekken og tilberede en hel omelett over primusen eller bålet. Litt salat og brød gjør seg veldig godt sammen med omeletten. 

Grove turpannekaker

Pannekaker er minst like gode på den salte siden og kan fylles med så mye godt. Disse kan tilberedes og fylles på forhånd, eller lages over primusen.  

Pannekakene er aller best når de er litt lune, men en kald variant gjør også susen. Fyll pannekakene med MagerOst og stekt tilbehør som aromasopp, vårløk, paprika og kokt skinke. Hele fremgangsmåten finner du her.

God tur og god sommer!