Kavli MagerOst anbefales av Roede

Kavli MagerOst anbefales av Roede

10. jun. 2016

Når man ønsker å redusere antall kalorier i hverdagen er det ikke alltid like lett å ha oversikten. Små ting kan dra opp kalorimengden, men heldigvis kan enkle grep hjelpe deg til å holde fett- og kaloriinntaket nede.

Kavli MagerOst er et godt alternativ til å få i seg mindre fett og kalorier sammenlignet med vanlig smøreost. Magerosten er ikke bare proteinrik med 6-8 % fett, proteinene er også av veldig høy kvalitet da de i hovedsak kommer fra ekte, norsk hvitost.

Matglede er viktig!

For mange er det vanskelig å beholde matgleden når man prøver å kontrollere kostholdet. Men spiser du variert tar du lettere vare på matgleden. Dette er noe av det første man lærer på et av de mange kursene Roede holder over hele landet.

- God variasjon i kostholdet gir matglede i dobbel forstand. Du kan nyte mye forskjellig mat og samtidig gjøre kroppen glad når den får alle næringsstoffene den trenger, sier kursleder Jeanette Roede.

- På Roede-kurs er ingen matvarer forbudt, men du lærer hva du kan spise mye av, og hva det er smart å spise mindre av. Uten matgleden kan det bli vanskelig å holde fast på de nye vanene, sier Roede. Og legger til at Kavli MagerOst er den perfekte balansen mellom god smak og mindre kalorier! 

Mindre kalorier, mye næring

I likhet med de andre Kavli-ostene har også Kavli MagerOst et høyt innhold av kalsium som er viktig for muskler, nerver og ikke minst skjelettet. Siden Kavli MagerOst er laget av lett hvitost har den et redusert innhold av mettet fett og er for eksempel et meget godt alternativ til smør på brødskiven, eller knekkebrødet.

Roede anbefaler derfor hele serien med Kavli MagerOst som en del av et magert kosthold. De har også satt sammen noen velsmakende oppskrifter med den populære osten.