Ildsjeler i Mjøndalen får støtte til idrettsklubben

Ildsjeler i Mjøndalen får 25.000, - til idrettsklubb litt utenom det vanlige

Sammen med KIWI har vi kåret det fjerde gode formålet i rekken av lokale hjertesaker som får utdelt støtte fra oss i Kavli i år. Denne gangen er det baseball-klubben MIF Brown Sox, startet av et amerikansk og færøysk ektepar, som får en gave for sin innsats.  

Amerikaneren Carl Davis vokste opp med å spille baseball med sin far i USA. Tradisjonen videreførte han til sine barn her i Norge, og før han visste ordet av det ville også flere av barnas venner være med. Men de manglet nok utstyr. Davis bestemte seg for å kontakte den veldedige organisasjonen «Pitch In For Baseball». De tilbød seg å sende over pent brukt, gratis baseballutstyr, og plutselig hadde Davis fått god hjelp til å starte det som skulle bli MIF Brown Sox i 2016.

MIF Brown Sox i sine brune drakter og annet kamputstyr.

- Min sønns klasse ble det første laget i klubben, og siden har det vokst. I dag har vi registrert 18 barn som spiller, og vi har mellom 10 og 13 barn som stiller på hver trening, sier ildsjel Carl Davis.

I 2018 ble klubben offisielt en del av Mjøndalen Idrettsforening.  

- Min sønns klasse ble det første laget i klubben, og siden har det vokst. I dag har vi registrert 18 barn som spiller, og vi har mellom 10 og 13 barn som stiller på hver trening, sier Davis.

I dag drives klubben av Carl og konen Rakul, samt et sterkt trenerteam og styre. Ifølge Anne Låte som nominerte dem, er ekteparet ildsjeler som har skapt en inkluderende arena for barna.

Anne Låte mottar diplom og ostekoffert fra Kavli og KIWI, for sin nominasjon av MIF Brown Sox.

Anne Låte mottar diplom og ostekoffert fra Kavli og KIWI, for sin nominasjon av MIF Brown Sox. 

- De legger ned mye tid og energi i tilbudet om baseball til barn i Mjøndalen, og miljøet de har er noe du ikke ser så ofte i andre sporter i Norge. Ikke alle barn føler at de passer inn i de typiske fritidsidrettene de har tilbud om etter skoletid, og de som ikke føler at de andre tilbudene er noe, har fort følt seg sett, inkludert og fått et smil om munnen etter å ha begynt på baseball, sier hun i begrunnelsen sin.

Sjekkoverrekkelse i Mjøndalen

KIWI Mjøndalen var vertskap for utdelingen, tirsdag 29. juni, hvor Davis og noen av klubbens unge spillere deltok, sammen med Anne Låte som nominerte dem.

- All barneidrett er viktig i lokalsamfunnet, og vi hos KIWI Mjøndalen er glade for å få muligheten til å gi et bidrag til MIF Brown Sox sammen med Kavli, sier butikksjef David Axelsson.

Før gavesjekken ble delt ut, leste Rune Austdal, regionsjef i Kavli, opp noen ord.  

- Del med glede, står det her på sjekken. For i Kavli deler vi ut hele overskuddet vårt til gode formål. Og i år er vi så heldige å ha med oss KIWI og butikksjefer over hele landet, på jakt etter gode, lokale hjertesaker i deres nærmiljø. Lokale idrettslag som MIF Brown Sox skaper tilhørighet og bygger identitet og mestringsfølelse hos barna. De bidrar også til et større og mer variert fritidstilbud i Mjøndalen, og kan være et alternativ for de som ikke helt finner sin plass i de typiske breddeidrettene. Med engasjerte ildsjeler i spissen, er MIF Brown Sox et trygt, godt og inkluderende sted for barna, hvor de kan få verdifulle erfaringer og ferdigheter som de tar med seg videre i livet. Det er veldig hyggelig å få lov til å overrekke dere gavesjekken på 25.000 kroner, på vegne av alle i Kavli. Dere er en ekte, lokal hjertesak, og vi håper at midlene kan gi masse baseball-glede i tiden fremover.

Unge spillere i klubben holder gavesjekken fra Kavli pålydende 25.000 kroner, utenfor KIWI Mjøndalen.

Unge spillere i klubben holder gavesjekken fra Kavli pålydende 25.000 kroner, utenfor KIWI Mjøndalen. 

Støtten til MIF Brown Sox vil gå inn i bygging av en egen bane for klubben, eller brukes til nye kampdrakter og annet utstyr.