Horn fylt med Kavli smøreost

Horn fylt med Kavli smøreost

24. feb. 2017

De dagene barna får med seg fylte horn med Kavli smøreost i barnehagen er matboksen uten unntak tom. Hvis du legger inn en bakedag i ny og ne og fyller opp fryseren med disse er du reddet de dagene det er slunkent med brød og pålegg hjemme.

Til ca. 24 store eller 32 små horn trenger du:

350 gram hvetemel
75 gram sammalt hvete, finmalt
3 dl melk
1 egg
30 gram temperert meierismør
0, 5 ts salt
0, 25 gram fersk gjær ( eller en halv pose tørrgjær)
evt melk eller egg til pensling

Fyll: 
100 gram Kavli BaconOst - eller SkinkeOst

Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken. Bruker du fersk gjær rører du dette ut i melken før den tilsettes de tørre ingrediensene. Ha tilslutt i egget og det tempererte smøret. Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter. Dekk så bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 1 time.

Del deigen i fire - evt tre, litt avhengig av hvor små du ønsker hornene dine. Ha godt med mel på bakebordet. Kjevl hver del til en runding på samme måte som om du skulle kjevle ut en pizzadeig. Del denne i åtte trekanter.

Legg en stor ts med smøreost ytterst på hver trekant. Deretter kutter du opp eventuelt annet tilbehør du ønsker å fylle dem med. Rull deretter innover fra størst mot minst slik at du former det som et horn.

Legg de ferdige hornene på en bakepapirkledd stekeplate. Etterheves i ca 30 minutter og pensles med melk eller egg om du ønsker det. Stekes ved 210 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. 

Tips:

SkinkeOst gir det lille ekstra og gjør hornene svært saftige og gode. Både størrelsen på hornene og grovhetsgraden kan varieres. Hvis jeg baker horn som skal i matpakken pleier jeg å bake dem litt grovere enn hvis jeg baker dem i helgen.

 Flere tur- og matpakketips med Kavli smøreost