Blingser med smøreost fra Kavli

Blingser med smøreost fra Kavli

24. jan. 2017

Når familien skal på lange bilturer er det lett å tenke at det er deilig å  ikke stresse med matpakker, men heller kjøpe noe langs veien. Men det er faktisk veldig sjelden deilig å kjøpe noe langs veien. Utvalget er ofte relativt dårlig, dyrt og usunt. Hjemmelagde blingser med smøreost fra Kavli er perfekt til turen.

Til ett stort langpannebrød trenger du:

9,5 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
500 gram hvetemel
250 gram sammalt, fint hvetemel

250 gram sammalt, grovt hvetemel
100 gram havregryn

100 gram frø (sesam, solsikke)

1 ts salt
1 ss sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje

Slik gjør du:

Bland tørrgjær sammen med alle de andre tørre ingrediensene. Tilsett lunkent vann (ca. 35 grader). Rør sammen ingrediensene til det er godt blandet. Deigen skal være ganske klissete. Sett så deigen til heving under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Dekk en stekeplate med et bakepapir. Hell deigen over på bakepapiret. Trykk deigen godt ut over papiret og mot kantene slik at deigen blir liggende i et jevnt lag. Bruk så en pizzaskjærer eller kniv til å dele opp deigen i ca. 20 små brød. Ha på solsikkekjerner, havregryn eller sesamfrø hvis du ønsker det.  

Skru så på ovnen på 200 grader og la deigen etterheve under et kjøkkenhåndkle mens ovnen blir varm. Sett brødet inn midt i ovnen og la det steke i 15-20 minutter. Brødet er ferdig når småbrødene er gylne og lager en fin hul lyd når du banker lett under brødet. Avkjøl på rist. 

Tips:

Del de små brytebrødene på langs. Smør først på et godt lag med smøreost fra Kavli etter eget ønske og legg deretter på f.eks litt salat, røkt skinke, kokt egg, saltpølse, spekeskinke, røkelaks, spirer, tomat og agurk. La hele familien delta i blingsesmøringen slik at alle får med seg sin favoritt på bilturen. I tillegg er det godt å ta med seg litt drikke, oppskåret frukt eller bær  - og ikke glem våtserviettene! God tur! 

 Flere tur- og matpakketips med Kavli smøreost