Norske kostråd
Melk og meieriprodukter: For å få et tilstrekkelig inntak av kalsium og jod anbefales vi å innta 3 om dagen av melke- og meieriprodukter. Én porsjon kan for eksempel være to skiver med Kavli smøreost.

Ernæring og kosthold

Mange lurer på hva som er det perfekte kostholdet. Det finnes mange meninger om hva som er «riktig og galt», men det som er så fint er at helsemyndighetene våre har laget noen konkrete kostholdsråd. 

Dersom man følger helsemyndighetenes råd, vil man oppnå et balansert kosthold. I Kavli lager vi produkter som kommer inn under noen av tommelfingerreglene i kostholdsanbefalingene: 

  • Melk og meieriprodukt 
  • Fisk 
  • Grove kornprodukter 

Melk og meieriprodukter: For å få et tilstrekkelig inntak av kalsium og jod anbefales vi å innta “3 om dagen” av melke- og meieriprodukter. Én porsjon kan for eksempel være to skiver med Kavli smøreost.  

Fisk: Bytt gjerne ut to, tre av kjøttmiddagene med fisk. Utenom middagsmåltidene kan du med fordel bruke fisk som pålegg. Hva med å prøve Kavli Kaviar 60 % med torskerogn? 

Grove kornprodukter: I Norge er vi eksperter på brødmåltider og vi elsker brødskivene våre. Dersom du bytter ut fine kornprodukter med grove, får du i deg mer næringsstoffer og du holder deg mett lenger. Bruk gjerne «Brødskala’n» på brødposen når du velger brød. Den sier hvor mye grovt mel brødet inneholder.

Se også etter om det står hvor mye fullkorn produktene inneholder. Korni Flatbrød har 100 % i grovhetsgrad på Brødskalan’n og Korni Rug fullkornkjeks har 70 % fullkorn. Disse er gode alternativer for å bidra til høyere inntak av grove kornprodukter.  

Kilde: Helsedirektoratet

Hvorfor bør Kavli-produkter være en del av ditt kosthold? 

Kavli smøreost: 

Hovedingrediensen i Kavlis smøreoster er hvitost. Faktisk inneholder ostene våre mellom 50-80 % hvitost, alt etter hvilken type ost du spiser. På grunn av alle de gode næringsstoffene som meieriprodukter inneholder, er det anbefalt å spise 3 porsjoner om dagen, og ost kan med fordel inngå som en av disse.

To skiver med deilig Kavli BaconOst vil for eksempel dekke en av dagens anbefalte porsjoner med meieriprodukt. Når man spiser en porsjon med meieriprodukt får man i seg viktige proteiner, som er helt essensielt for at musklene i kroppen vår både skal vokse og opprettholdes. Meieriprodukter har mange ulike typer proteiner som kroppen ikke klarer å lage selv, så derfor sier vi at proteiner fra meieriprodukt er av god kvalitet.

Man får flere viktige næringsstoffer med på kjøpet når man spiser meieriprodukter, som for eksempel kalsium. Kalsium er et mineral som har mange viktige funksjoner i kroppen. Det bidrar til at tennene opprettholdes normalt, at blodet koagulerer når vi får et sår og begynner å blø, at fordøyelsen vår fungerer normalt og at musklene fungerer som de skal.