Hjelp Dag Otto med å få ny sykkel. Aksjon Gjenvinning!

Skal lære skolebarn om resirkulering av smøreosttuben igjen

Med Dag Otto Lauritzen i front skal Kavli og Forskerfabrikken, sammen med Norsk Metallgjenvinning og Norsk Hydro igjen lære skolebarn - og familiene deres - om hvordan en smøreosttube kan bli til en sykkel. Det skjer gjennom Aksjon Gjenvinning. 

– Det er fortsatt mange som ikke er klare over at smøreosttuben vår kan gjenvinnes og bli til fine, nye ting. Det skal vi gjøre noe med nå, sier administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim.

Aksjon Gjenvinning er et samarbeid mellom Forskerfabrikken, Norsk Hydro, Norsk Metallgjenvinning og Kavli. Den nasjonale skoleaksjonen gjennomføres i oktober, og lærer elever fra 5. til 7. klasse å resirkulere og gjenbruke emballasje laget av aluminium. 

Fra tube til sykkel

Sammen med Dag Otto Lauritzen skal aksjonen lære skoleelever om hvordan smøreostetuber med Kavliost, og annen aluminiumsemballasje som former, bokser og folie, skal resirkuleres. 

– Resirkulerer du rundt 1000 tuber, kan de bli til en ny sykkel, sier Dag Otto Lauritzen. Han ble overrasket og engasjert da han fikk høre om det. Nå håper han at både barn og voksne vil bli med på aksjonslaget, slik at vi sparer miljøet for unødvendige utslipp og enda flere kan få oppleve ekte sykkelglede.

For å lære mer om reisen fra tube til sykkel har Lauritzen sammen med Kavli og Forskerfabrikken besøkt gjenvinningsanlegget Sirkel, som tar imot glass- og metallemballasje fra hele Norge, og en barnefamilie i Fredrikstad som er opptatt av kildesortering.  

– Lauritzen er en kjent og kjær motivator, med bred appell på tvers av generasjoner. Vi er utrolig glade for at han vil være med på å engasjere skolebarn til å gjøre en viktig innsats for miljøet. Med et bankende hjerte for sykkel er han perfekt å ha med på Aksjon Gjenvinning, slik at vi får laget mange nye sykler av resirkulerte tuber, sier Aasheim i Kavli, som kan fortelle at det blir premiere på filmen om Dag Ottos jakt på ny sykkel etter sommeren. 

Dag Otto Lauritzen trenger din hjelp til å lage mange nye sykler av gjenvunnet aluminiumsemballasje. Her med en gammel og en ny sykkel.

Dag Otto Lauritzen håper at mange vil bli med på reisen fra tube til sykkel, slik at vi sparer miljøet for unødvendige utslipp og enda flere kan få oppleve ekte sykkelglede.

- Vil hjelpe oss å nå flere 

– Dette er sjette året vi arrangerer aksjonen, og det er gøy å få inn nye samarbeidspartnere som vil spre det viktige budskapet om resirkulering av aluminium. Støtten fra Kavlifondet betyr mye for å kunne nå ut til enda flere klasser, og Kavli er en dyktig samarbeidspartner med gode idéer for hvordan vi kan engasjere flere, sier Anne Eriksen i Forskerfabrikken, som også synes det er stas å ha Dag Otto Lauritzen med på laget.

– Han er en positiv ambassadør som sprer både glede og motivasjon. Vi har stor tro på at det blir en kjempebra og lærerik aksjon i år med høy deltakelse og engasjement.

I Kavlifondets nye tildelingsstrategi vil tiltak som bidrar til FNs bærekraftsmål 12 for ansvarlig forbruk og produksjon prioriteres. 

– Vi gleder oss til å følge med på Aksjon Gjenvinning i året som kommer, og håper aksjonen bidrar til at mange flere smøreostuber blir gjenvunnet, sier leder for strategi og utvikling i Kavlifondet, Rune Mørland.

– Selv om vi ønsker at så mange som mulig skal handle smøreost fra Kavli og dermed bidra til gode formål, så vil vi også arbeide for at det skal skje på en mest mulig miljøvennlig måte, fortsetter han.

Les mer om vår eier Kavlifondet her.