Oste-folket har talt!

Oste-folket har talt!

17. aug. 2015

Stemmesedlene er talt opp, og dommen er klar. Det var lenge et tett løp, men på sjarmøretappen stakk vinneren av med seieren med nærmere 600 stemmer. Folk kunne stemme på om osten skulle hete hvitost eller gulost.

- Engasjementet har vært over all forventning. Vi fikk til og med tilbakemeldinger på at ostedebatten har pågått i både bryllup og under familiefrokoster, forteller ostesjef Jostein.

Hvitost vant det store ostevalget!

Lenge lå det an til at gulost skulle vinne det store ostevalget, men het på tampen våknet hvitost-supporterne og da vi rundet av i slutten av juni var det hvitost som stod som vinner. -Det var et rimelig close race for å si det mildt, men til slutt var tallenes tale klar. HVitost fikk 53% av stemmene, sier ostesjefen.

Landet er, som man kan se på undersøkelsen vår og en tilsvarende som Opinion gjorde i 2013, delt. Derfor har ostesjefen besluttet at det fremdeles skal hete HvitOst/GulOst.

Men hva med KvitOst?
Navnedebatten startet allerede da det var snakk om å lansere en ny familiefavoritt i smøreostserien. Hva skulle vi kalle nykommeren? Vi ønsket å gi både GulOst- og HvitOstentusiaster en side hver på tuben slik at man selv kunne velge hvilken tube man skulle gå for. I retrospekt ser vi at det burde være en tredje side på tuben, for det meldte seg en ny interessegruppe inn i valgdebatten.

- Vi fikk flere meldinger om at KvitOst helt klart burde vært et av alternativene. Om tubene hatt fått en tredje side, så hadde vi nok gått for en slik variant, smiler produktsjefen som innrømmer at han selv sier kvitost og legger til at det rett og slett ikke er plass på tuben.

Heftige tilbakemeldinger
Tilbakemeldingene har kommet fra hele landet. Noen mener at ost ikke skal navngis etter fargen «Da hadde jo Feta-ost hett hvitost» skriver en. «Er Cheddar orangeost?» skriver en annen. Noen hevder at vi har utfordret familie- og vennskapsbånd med å skape en så stor splittelse blant folk, mens andre skriver mener at det spiller ingen rolle.
En annen morsom historie fikk vi av en av selgerne våre som arbeider ute i butikk. Han sørget for at butikken bestilte inn en bestilling på HvitOst, og en bestilling på GulOst. Dobbelt så bra bestilling med andre ord.

Slik ble valgresultatet:

HvitOst: 6109

GulOst: 5415

GulOst, HvitOst: 378 (noen helgarderte)