Møt norges største HaPå-fan!

Møt 70-åringen som er norges største HaPå-fan!

20. aug. 2019

I likhet med favorittpålegget hans siden barnsben, er Torbjørn Rødstøl 70-årsjubilant i år. Raumas tidligere ordfører har et nærmest ikonisk forhold til HaPå, noe som har ført til flere gøyale overraskelser gjennom årene. Vi tok en prat med Torbjørn etter feiringen!

Gratulerer med overstått dag. I tillegg til å dele fødselsår (1949) og dermed 70-årsjubileum med HaPå, er du tilfeldigvis også Norges største HaPå-fan. Hva er ditt første minne med det karamellaktige søtpålegget?

Det første bekjentskapet med mitt jevnaldrende favorittpålegg var i svært ung alder, uten at jeg kan tidfeste det eksakt. Mine snille foreldre ville nok alt godt for sin unge sønn, og en dag kom de hjem med en boks av det som den gang het Hamar Pålegg. Jeg har en forkjærlighet for alt som er søtt, og dette pålegget slo utrolig godt an på hjemmebakt grovbrød ved frokostbordet.

Vi har hørt rykter om HaPå-testen blant svigersønner, og om barnebarn som har et eget navn for HaPå. Er hele familien like HaPå-frelst?

Som bestefar til syv, var det selvsagt kjekt for barnebarna å få smake på det som de kaller ”bestefarpålegget”. Da kniven til et av barnebarna havnet helt i bunnen av et nesten fullt glass, lurte jeg på om de trodde at HåPå’en i bunnen var bedre enn den på toppen.

Jubilanten ble overrasket med HaPå-caps, tennissokker og solbriller fra produktsjefen for HaPå. Gaven var til stor glede for festens midtpunkt. Ifølge Torbjørns datter Berit ble det budrunde på sokkene fra HaPå blant de fem største barnebarna.

Jeg har blitt apet mye med for min HaPå-appetitt. Da jeg feiret 60 år hadde min datter Berit tipset fabrikken, og jeg fikk en haug med HaPå-glass samt kulepenner med logo. Samtidig hadde min søster tatt samme poenget, og ga meg også en haug med HaPå-glass. Jeg hadde pålegg i nærmere et år etter den bursdagen.

Din datter og svigersønn ga deg en unik overraskelse også til dette jubileet. Fortell litt om det.

Min svigersønn laget en flott illustrasjon av et HaPå-glass, som jeg fikk innrammet og med passepartout omkring. Tegningen er så bra at han har fått en ekstra stjerne i margen, og den finner selvfølgelig sin hedersplass på veggen hjemme.I tillegg kom det like før feiringen en pakke i posten. Den var fra dere, og ble pakket opp med stor latter. Under festen iførte jeg meg alle HaPå-effektene jeg fikk, og ble foreviget av gjestene. 

Torbjørns svigersønn, Christian Fjeldbu, er illustratør og malte et HaPå-glass i akvarell til jubilanten. Stjerne i boken!

Torbjørns svigersønn, Christian Fjeldbu, er illustratør og malte et HaPå-glass i akvarell til jubilanten. Stjerne i boken!

Da din datter Berit sendte oss bilde fra bursdagsfeiringen, var vi enige om at det så ut som en 50-, ikke en 70-åring som ble feiret. Hva er oppskriften?

Med et par kavringer eller knekkebrød med HaPå hver morgen, blir man like galen og barnslig som på bildet min kone la ut på Facebook før bursdagen.

Torbjørns kone delte dette bildet på Facebook i forbindelse med 70-årsdagen hans. Ifølge jubilanten kan man bli ganske så leken av å spise HaPå.

Har HaPå vært forbeholdt vafler og lørdagskosen, eller er det fast innslag også i hverdagen?

Som nevnt ble jeg tidlig introdusert for HaPå, og en dobbel skive med HaPå mellom ble fast innhold i skolematpakken. Da yrkeslivet etter hvert kom sigende var to skiver med HaPå rask nistesmøring for en ung småbarnsfar som skulle kjøre 4 mil til ingeniørjobben. Som 50-åring ble jeg i 1999 ordfører og HaPå-skivene var å finne i nistepakka også der. Med 12 år i ordførerstolen trenger man litt sukker for å få fart på hjerneaktiviteten. Jeg må også innrømme at HaPå-skivene følger med i nisteboksen på de mange turene i skog og fjell og på jakt.

En 70 år lang romanse betyr maaange HaPå-glass. Samler, gjenbruker eller kaster du de tomme glassene? 

Det blir etter hvert mange tomme HaPå-glass. Da setter man en skrue gjennom lokket og fester det under en hylle i verkstedet. Glasset skrus så på og man kan oppbevare skruer og andre småting i dem. Smart gjenbruk! Det er positivt at HaPå produseres på glass som kan gjenvinnes, og ikke på plastpakninger som ofte kommer på avveie.

I Torbjørns verksted både står og henger det tomme HaPå-glass på rekke og rad. De benyttes til å oppbevare skruer og andre små nyttige saker.

I Torbjørns verksted både står og henger det tomme HaPå-glass på rekke og rad. De benyttes til å oppbevare skruer og andre små nyttige saker.

Du er en fantastisk HaPå-ambassadør og vi skulle gjerne ha stilt deg 100 spørsmål til. Dessverre er det på tide å runde av. Før det: Er det noe du ønsker å legge til?

Jeg vil gjerne få gratulere min venn og jevnaldrende Herr HaPå med bursdagen i år, og ønske ham hell og lykke på alle glass, til glede for de mange fans!