Korni kommer tilbake!

Korni kommer tilbake!

15. jun. 2016

Ventetiden er over. Endelig kommer Korni flatbrød tilbake på markedet. Etter nesten to år med skjær i sjøen vil flatbrødfans igjen kunne plukke med seg den ikoniske blå pakken fra butikken.

Administrerende direktør i Kavli, Karl Johan Ingvaldsen, er meget fornøyd med å kunne slippe nyheten før sommeren. Korni flatbrød vil være tilgjengelig i butikkene fra høsten av.

Nordmenns eget flatbrød

-Vi har erfart at Korni har ekstremt mange lojale forbrukere som sårt har savnet flatbrødet vårt, sier Ingvaldsen. Ingvaldsen som selv har vokst opp med den blå flatbrødpakken på bordet, legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig tid, men at det er desto artige å kunne fortelle at resultatet av de første produksjonene er godkjente.

Enormt engasjement

For noen år siden var Korni truet med å forsvinne helt. Fallende eksport satte kroken på døra for produksjonen i Norge, og man måtte tilpasse oppskriften til nye maskiner i Tyskland. Mange flatbrødfans opplevde at Korni ikke smakte akkurat som før og det hele toppet seg da det oppstod brann i en av ovnene som stekte flatbrødet. Dette har resultert i at butikkene har vært tomme for Korni i over ett år.

-Vi har vel sjelden opplevd så stort engasjement rundt et produkt. Hver eneste dag har folk skrevet til oss og etterlyst Korni, sier Ingvaldsen som personlig har svart både på telefon og e-post. Det har også blitt opprettet Facebook-grupper som har kjempet for å få Korni tilbake på markedet. -Jeg har selv meldt meg inn i gruppen "Vi som vil ha KORNI originale flatbrød tilbake", med ønske om å få til en åpen og direkte dialog med alle som er engasjerte i Korni. 

Ønsker testpersoner

-Selv om det har vært en tøff situasjon å være i, så har engasjementet fra forbrukerne vært med på å motivere oss for å få i gang produksjonen av Korni igjen, sier Ingvaldsen. Via Korni sin Facebook-side kan nå nysgjerrige flatbrødfans melde seg for å være testpersoner for nye Korni og Ingvaldsen plukker ut en håndfull som får tilsendt Korni før det er tilbake i butikk til høsten.

-Vi gleder oss stort og håper at alle som elsker Korni, og som har vært så tålmodige med oss, blir fornøyd med at Korni nok en gang kan pryde middagsbordene rundt omkring i vårt langstrakte land, sier en fornøyd Kavli-leder.