Lokal utdeling: En god gjeng med frivillige ildsjeler fra Alta Matstasjon deltok under gaveoverrekkelsen fra Kavli og KIWI, hos KIWI Alta sentrum.
En god gjeng med frivillige ildsjeler fra Alta Matstasjon deltok under gaveoverrekkelsen fra Kavli og KIWI, hos KIWI Alta sentrum.

Gode, lokale formål i Midt- og Nord-Norge får drahjelp fra Kavli

I høstferien fikk Hjelp mæ å hjelpe Trøndelag og Alta Matstasjon tildelt 25.000 kroner hver i støtte fra Kavli. Ti av til sammen tolv gode, lokale formål er nå kåret, og felles for dem alle er nominasjoner fra lokalmiljøet.

Linda Kesanen er engasjert frivillig og en av dem som nominerte trondheimsbaserte Hjelp mæ å hjelpe. Onsdag tok hun imot heder og gavesjekk på vegne av organisasjonen, som hjelper økonomisk vanskeligstilte i Trøndelag med mat, leker, opplevelser og mye mer.

- Jeg blir rørt, både over nominasjonene og at vi er mottakere av denne gaven, sier Kesanen.

- Min hjertesak er barna, det er ekstra ille å tenke på at de sliter, og at mange av dem skjuler foreldrenes dårlige økonomi. Disse midlene kan gjøre det litt lettere for mennesker som sliter med å få endene til å møtes, sier Kesanen.

Engasjerte: Frivillig i Hjelp mæ å hjelpe, Linda Kesanen, holder gavesjekken sammen med assisterende butikksjef hos KIWI Nardobakken, Fredrik Berg. Butikken fikk også utdelt diplom og blomster for å ha vært med på å engasjere til nominasjoner av gode, lokale formål. Foto: Kavli

Engasjerte: Frivillig i Hjelp mæ å hjelpe, Linda Kesanen, holder gavesjekken sammen med assisterende butikksjef hos KIWI Nardobakken, Fredrik Berg. Butikken fikk også utdelt diplom og blomster for å ha vært med på å engasjere til nominasjoner av gode, lokale formål. 

Gavesjekken på 25.000 kroner ble overrakt hos KIWI Nardobakken, en av Hjelp mæ å hjelpe sine lokalbutikker, og en av mange hundre KIWI-butikker som har oppfordret til nominasjoner sammen med Kavli. Det har resultert i mer enn 1000 nominasjoner av gode, lokale formål i Norge.  

- Bryr oss om lokalmiljøet

Assisterende butikksjef hos KIWI Nardobakken, Fredrik Berg, deltok på utdelingen på vegne av KIWI.

- Vi bryr oss veldig om lokalmiljøet, og synes at det er stort at et så godt initiativ her i området får støtte. Noe av det vanskeligste som er, er å spørre om hjelp. Så det at Hjelp mæ å hjelpe har en arena hvor det blir enklere, er helt topp, sier Berg.

Regionssjef Hadler-Olsen i Kavli trekker frem at arbeidet til organisasjonen og de frivillige fremmer inkludering og verdien av å bry oss om andre.

- Også utenfor vår nærmeste familie og krets. Det trenger vi i samfunnet vårt, sier han.

Hjelp mæ å hjelpe ble startet av Marthe Øyangen i 2015, som et initiativ for å hjelpe økonomisk vanskeligstilte familier med å få en fin julefeiring. Initiativet vokste seg fort større, og i dag har Facebook-gruppen deres over 8000 medlemmer og formidler kontakt mellom mennesker som har behov for hjelp, og mennesker som ønsker å bidra.

- Med disse midlene kan vi hjelpe de som sårt trenger mat på bordet og varme klær til vinteren. Det nærmer seg jul, en vanskelig høytid for mange, og støtten fra dere gjør at vi kan hjelpe enda flere i Trøndelag, forteller Øyangen.

Nye sjanser i Alta

I Nord-Norge fikk det gode, lokale formålet Alta Matstasjon mange nominasjoner. De hyggelige møtene med flotte frivillige var en gjenganger i begrunnelsene, og dette ble også vektlagt i talen som regionssjef i Kavli, Tore Hadler-Olsen, leste opp under utdelingen.

- Tusen takk, både for hjertevarmen dere viser og for det viktige bidraget i kampen mot matsvinn. Vi i Kavli er stolte over å kunne støtte aktører som Alta Matstasjon. Dere er en ekte lokal hjertesak, og vi gratulerer med tildelingen på 25.000 kroner. Vi håper at midlene kommer både mat, mennesker og miljø til gode.

Prosjektleder i Alta Matstasjon, Mia Gabourel, tar imot gavesjekken fra regionssjef i Kavli, Tore Hadler-Olsen. Matstasjonene fikk flere nominasjoner, og de hyggelige møtene med flotte frivillige var en gjenganger i begrunnelsene fra personer i lokalmiljøet.

Prosjektleder i Alta Matstasjon, Mia Gabourel, tar imot gavesjekken fra regionssjef i Kavli, Tore Hadler-Olsen. Matstasjonene fikk flere nominasjoner, og de hyggelige møtene med flotte frivillige var en gjenganger i begrunnelsene fra personer i lokalmiljøet. 

Alta Matstasjon og deres omkring 30 frivillige jobber iherdig for å begrense matsvinn gjennom å omfordele mat som ellers ville ha blitt kastet. Samtidig inspirerer de Altas innbyggere og næringsliv til å bli med på matredderlaget.

- Dette betyr veldig mye for Alta Matstasjon, sier prosjektleder Mia Gabourel, som er takknemlig for at arbeidet deres blir lagt merke til.

- Støtte i lokalsamfunnet er kjempeviktig for oss, sier hun til Altaposten.

Den lokale utdelingen ble gjennomført hos KIWI Alta sentrum. Butikksjef Ørjan Knutsen beskriver matstasjonen som et verdig vinnerformål.

- Det er flott at de som tross alt har et stort behov, får av midlene som deles ut. Spesielt med tanke på at vi nå går mot jul, sier han til Altaposten.

Kavli og KIWI gratulerer så mye til begge lokale vinnere. Her kan du lese om flere lokale hjertesaker som har fått støtte i år.