Sunn og velsmakende pai med tomat, spinat og Kavli HvitOst/GulOst
Sunn og velsmakende pai med tomat, spinat og Kavli HvitOst/GulOst

En lekker og velsmakende pai med soltørket tomat, spinat og Kavli HvitOst. Smaker like godt til middag som lunsj. Oppskriften gir ca. 4 porsjoner. 

Ingredienser

PAIBUNN
300 g mel
litt salt
225 g smør
4-5 ss kaldt vann
FYLL
75 g soltørkede tomater i biter
1 post kokt spinat
2 dl Q kremfløte
2 stk egg
1/2 ts salt
1 ts pepper
40 g revet ost
100 g Kavli HvitOst/GulOst

Fremgangsmåte:

  • Bland ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin
  • Legg til avkjøling i kjøleskap i en time
  • Rull ut deigen og dekk paiformen
  • Prikk bunnen med en gaffel og sett formen med deig til kjølig i ca. 15 minutter 
  • Stek på 180 grader i 15 minutter 
  • Bland forsiktig tomater, ost, kremfløte, Kavli HvitOst/GulOst og egg sammen med salt og pepper
  • Fyll paibunnen med kokt spinat (uten vann) og hell forsiktig over tomat- og fløteblanding
  • Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter 
  • Tips: Har du liten tid kjøp ferdig paibunn fra kjøledisken!