Bringebær- og sitronostekake med Sibas

Middels
Søtt og godt

Sibas havrekjeks fra Korni passer ypperlig i ostekake. Toppes med ulike bær og frukter. 

Ingredienser

Oppskrift - passer i kakeform på 24 - 26 cm. Bunn:
200 g Sibas havrekjeks
70 g Smør
1/2 dl Sukker
Ostekrem:
400 g Kremost
70 g Melis
1 Vaniljestang
3 dl Q kremfløte
6 gelatinplater
1/2 Sitron + 1 ss sukker
100 g bringebær + 2 ss sukker

Osteblandingen på toppen består av en base med kremfløte, kremost, stivpisket eggehvite og gelatin. Halvparten av basen smakes til med sitronsaft og resten med bringebærpuré. 

Fremgangsmåte

1. Lag bunnen og sett den i kjøleskapet: Knus kjeksene, bland med smeltet smør og sukker. Trykk blandingen lett ned i en kakeform dekket med bakepapir. 

2. Pisk fløten nesten stiv og sett den også kaldt. 

3. Rør sammen kremost, melis og frøene fra vaniljestangen. 

4. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 2 ss kokende vann.

5. Press saften av 1/2 sitron i en skål og bland med sukker. I en annen skål moser du 100 g bringebær med en gaffel og rører inn sukker. Sil blandingene. 

6. Bland kremostblandingen med kremfløten. 

7. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Fordel blandingen i to skåler. Ha sitron i den ene og bringebærpuré i den andre. Det er en fordel å jobbe raskt og røre så lite som mulig når du blander inn sitron og bringebær.

8. Fordel blandingene over kjeksbunnen. Sett kjølig i 4 timer eller mer. Pynt med frukt og bær. 

Flere oppskrifter

S’mores - med Sibas havrekjeks, sjokolade og banan

Superenkel og søt dessert med banan, sjokolade og marshmallows!

Lett Søtt og godt

Ostekake i glass med Sibas havrekjeks

Oppskriften gir nok til 6 porsjonsformer eller lagvis i småskåler.

Lett Søtt og godt

Sibas sandwich med iskrem

Så enkelt, så fristende! Fargestrøsselet kan du variere etter sesong, eller anledning.

Lett Søtt og godt