Nomelett med KORNI flatbrød

Lett

Omelett uten egg? Ja! Her får du oppskriften på en helt fantastisk vegansk omelett 

Ingredienser

Nomelett (1 porsjon):
1,5 dl kaldt vann
60 g kikertmel
1 ts løkpulver
1/2 ts bakepulver
Litt urtesalt og pepper
5 stk. minitomater i skiver
2 stk. små sjampinjong i skiver
1/4 stk. rødløk i strimler
1 ts olje til steking
Tilbehør:
1 pk KORNI flatbrød
Vegansk Chiliaioli
Chiliaioli:
0,5 dl usøtet soyamelk
1 ts eddik
1 dl solsikkeolje
2 stk. hvitløksfedd
1 ss hakket frisk chili
Litt salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Nomelett:
Visp sammen vann, kikertmel, løkpulver, bakepulver og litt urtesalt og pepper i en bolle. Tilsett grønnsakene.
Varm oljen i en liten stekepanne (ca 15 cm i diameter) til litt over halv varme. Hell oppi omelettrøra og småstek forsiktig under lokk i 5-8 min, eller til det stivner på toppen. OBS: Ikke for varm plate her.
Når omeletten har stivnet sånn omtrentlig på oversiden, drissle over bittelitt olje og snu den. Bruk gjerne en tallerken som hjelp til å snu den. Kosestek videre under lokk i et par minutter til.

Tips: Fyll nomeletten med hva du har tilgjengelig av grønnsaker, denne oppskriften er perfekt til restefest!

Chiliaioli: 
Ha soyamelk og eddik i en bolle.
Bruk en stavmikser og kjør i gang. Spe med litt og litt olje mens du mikser. På magisk vis vil det ganske fort tykne og bli til perfekt aioli. Jo mer olje du har i, jo tykkere blir den faktisk.
Tilsett hvitløk og chili og kjør videre til det er helt most. Smak til med litt salt og pepper.

Tips: Aiolien holder seg finfint i kjøleskap et par ukers tid.

Flere oppskrifter