Krydderkake med HaPå

Lett
Søtt og godt

Lukten av hjemmebakst, og krydderkake en lørdags ettermiddag! Denne krydderkaken gir vann i munn og kan serveres til absolutt alle anledninger. 

Ingredienser

Krydderkake:
150 g smør
4 stk. egg
2 dl sukker
1 dl brunt sukker
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
2 ts kardemomme
1 ts allehånde
2 dl kefir
Glasur:
0.5-1 dl Q-lettmelk, eller Q-kremfløte
1 glass HaPå
Melis

Fremgangsmåte: 

  • Varm ovnen til 175 grader. Smør savarinformen godt med mykt smør eller kle brødformen med bakepapir.
  • Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
  • Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Rør smør, kefirmelk og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
  • La kaken få avkjøle seg litt i formen før du forsiktig vender den over på en rist.
  • Kok opp melk eller fløte i en liten kasserolle. Trekk kasserollen til side og visp inn HaPå.
  • Topp kaken med HaPå glasuren

Flere oppskrifter