Lukten av hjemmebakst, og krydderkake en lørdags ettermiddag! Denne krydderkaken gir vann i munn og kan serveres til absolutt alle anledninger.
Ingredienser
Krydderkake:
150
g
smør
4
stk.
egg
2
dl
sukker
1
dl
brunt sukker
6
dl
hvetemel
2
ts
bakepulver
1
ts
vaniljesukker
3
ts
malt kanel
2
ts
malt ingefær
2
ts
kardemomme
1
ts
allehånde
2
dl
kefir
Glasur:
0.5-1
dl
Q-lettmelk, eller Q-kremfløte
1
glass
HaPå
Melis
Fremgangsmåte:
- Varm ovnen til 175 grader. Smør savarinformen godt med mykt smør eller kle brødformen med bakepapir.
- Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
- Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Rør smør, kefirmelk og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
- La kaken få avkjøle seg litt i formen før du forsiktig vender den over på en rist.
- Kok opp melk eller fløte i en liten kasserolle. Trekk kasserollen til side og visp inn HaPå.
- Topp kaken med HaPå glasuren