Kavli Tasty Taco med Smaksrik ost

Middels
Middag

Kavli Tasty Taco med svinestrimler, Kavli Smaksrik smøreost, maiskolber og bønner er et spennende alternativ til fredagstacoen. Oppskriften holder til 4 personer. 

Ingredienser

1 pk Svinekoteletter
1 pk Maiskolber
SALSA
4 Tomater
1 liten løk
1 rød chili
2 fedd hvitløk
litt limesaft
1 ss olivenolje
litt salt
1 neve grovhakket frisk koriander
REFRIED BEANS
1 boks kidneybønner
litt vann
krydder (spiskummen, chilipulver, hvitløkspulver o.l.)
SYLTET RØDLØK
2 stk rødløk i tynne skiver
1 dl vann
80 g sukker
1 dl eplecideredikk
litt salt

Svinestrimler:

Bland sammen alle ingredienser til en marinade, og legg kotelettene i marinaden i noen timer (eller over natten). Stek i grillpanne eller grill (kan også stekes i vanlig panne), omtrent 3 - 4 minutter på hver side. Kutt i tynne strimler.

Mais:

Maiskolbene kokes opp i vann med salt og litt smør. Skru ned varmen og la maisen trekke i 10 – 12 minutter. 

Syltet rødløk:

Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Tilsett litt salt. Legg skiver med rødløk i blandingen og kok opp. Trekk kasserollen av platen og avkjøl. 

Salsa:

Skru på grillfunksjonen i ovnen. Legg tomater, løk, chili og hvitløk i en ildfast form, eller på bakepapir. Sett i ovnen og la stå til alt er sort (brent) på utsiden. Putt alt i en blender og kjør til en fin puré. Bland inn limesaft, olivenolje og fersk, grovhakket koriander. Dersom du ønsker en veldig sterk salsa tilsett to chili til. 

Refried beans:

Hell av væsken fra boksen med bønner, og hell bønnene i en kjele, hell over litt vann og skru på middels varme.
Tilsett krydder.
Når vannet koker og bønnene er varme, mos alt godt sammen (om du vil ha det finere kan du bruke en stavmikser eller blender).

Varm opp tortillalefser. Legg bønner på bunnen, topp med svin, mais, salsa og syltet rødløk og topp med Kavli sMAKSrik smøreost!

Flere oppskrifter