Grove pannekaker med MagerOst og grønt!

Lett
Sunt og godt

Sammen med Roede gjør vi det veldig lett å spise godt. Grove pannekaker med MagerOst og grønnsaksfyll er kjempegodt til lunsj og middag. Oppskriften gir cirka 8 pannekaker. 

Ingredienser

Pannekakerøre
3 egg
1/2 ts salt
4,5 dl Q lettmelk
2 dl fin sammalt hvete
2,5 dl havremel
Fyll
1 tube Kavli MagerOst Kylling
1/2 purre
1 paprika
200 g sjampinjong
1 ss olje
400 g ferdigstekt kyllingkjøtt
4 ss frisk bladpersille
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Spinatsalat
200 g spinat
1 rød paprika
250 g cherrytomat

Fremgangsmåte

  1. Bland egg og salt sammen og rør inn melken. Tilsett melet og visp godt til en jevn og klumpfri røre. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Mens røren står og sveller finner du frem ingrediensene til fyllet.
  3. Skyll purre og paprika og skjær i mindre biter. Rens sjampinjongen og skjær den i mindre biter. Skjær kyllingen i små biter.
  4. Fres grønnsakene i pannen med litt olje i cirka 5 minutter, og ha kyllingen over i pannen mot slutten av steketiden. Bland inn finhakket bladpersille og smak til med litt salt og pepper.
  5. Smelt litt margarin og stek cirka 8 pannekaker.
  6. Skyll spinaten og grønnsakene til salaten. Skjær paprikaen i tynne strimler og skjær cherrytomatene i to. Bland spinaten, paprikaen og cherrytomatene sammen i en salatbolle.
  7. Fordel MagerOst Kylling på pannekakene og ha resten av fyllet over osten, før du bretter. Server pannekakene med en frisk grønn salat ved siden av

Tips: Du kan også blande inn MagerOst Kylling i grønnsaksfyllet. La osten smelte så vidt før du har fyllet i pannekakene. Du kan også bruke ferdige pannekaker. Følg anvisning på pakken for oppvarming av pannekakene.

Mer inspirasjon

Tortillalefse med MagerOst Jalapeño og ananassalsa

Lefser med MagerOst Jalapeño og ananassalsa lager du lett. De er friske og fine til lunsj, og fungerer også godt som turmat eller i matpakken. Oppskriften gir 4 porsjoner og er laget i samarbeid med Roede. 

Lett Sunt og godt