Focaccia med Min Kavlifavoritt Parmesan & spekeskinke saus

Lett
Middag , Lunsj , Tilbehør

Lukten av nybakt gjærbakst som fyller rommet, er det lite som slår!  Denne foccacciaen garanterer vi (nesten) at alle i familien kommer til å digge! 

Ingredienser

Focaccia:
8,4 dl vann
2 ss sukker/honning
30 ss olivenolje
2 ts gjær
15 ts salt
1 kg mel
Salt og olivenolje
Saus:
1 tube Min Kavlifavoritt Parmesan og spekeskinke
130 g. Q Crème fraiche
50 g. ekte majones
30 g. olivenolje
Hvitløk og parmesan
Fyll:
Mozzarella
Hvitløk
Parmesan
Cherrytomat
Rød/Grønn pesto

Fremgangsmåte: 

Brød:

  • Bland alt sammen og la deigen hvile i 15 minutter
  • Kna deigen godt i et par omganger i bollen. Husk kaldt vann på nevene når du knar
  • Hev deigen i 1.5 time i bollen
  • Trykk ut deigen i en langpanne kledd i bakepapir med olivenolje.  hell deigen over.
  • Hev deigen i 1.5 time 
  • Hell over olivenolje og trykk hull i deigen med fingrene
  • Strø på salt og urter etter ønske
  • Stek focacciaen på 220 grader i ca 30-35 min avhengig av ovn

Saus: 

  • Bland sammen alle ingrediensene 
  • Smak til med hvitløk og 30 gram parmesan

Fyll: 

  • Del en ferdigstekt focaccia i to, slik at du har to tynnere deler
  • Ha på litt olje, og topp med saus til focaccia
  • Ha på revet eller fersk mozzarellost. Etter ønske kan du har delte cherrytomater og rød eller grønn pesto
  • Stek på 165 grader i 5-6 min i Airfryer, eller 10-12 minutter på 220 grader i ovnen, eller til osten er gyllen

Flere oppskrifter