Lukten av nybakt gjærbakst som fyller rommet, er det lite som slår! Denne foccacciaen garanterer vi (nesten) at alle i familien kommer til å digge!
Ingredienser
Focaccia:
8,4
dl
vann
2
ss
sukker/honning
30
ss
olivenolje
2
ts
gjær
15
ts
salt
1
kg
mel
Salt og olivenolje
Saus:
1
tube
Min Kavlifavoritt Parmesan og spekeskinke
130
g.
Q Crème fraiche
50
g.
ekte majones
30
g.
olivenolje
Hvitløk og parmesan
Fyll:
Mozzarella
Hvitløk
Parmesan
Cherrytomat
Rød/Grønn pesto
Fremgangsmåte:
Brød:
- Bland alt sammen og la deigen hvile i 15 minutter
- Kna deigen godt i et par omganger i bollen. Husk kaldt vann på nevene når du knar
- Hev deigen i 1.5 time i bollen
- Trykk ut deigen i en langpanne kledd i bakepapir med olivenolje. hell deigen over.
- Hev deigen i 1.5 time
- Hell over olivenolje og trykk hull i deigen med fingrene
- Strø på salt og urter etter ønske
- Stek focacciaen på 220 grader i ca 30-35 min avhengig av ovn
Saus:
- Bland sammen alle ingrediensene
- Smak til med hvitløk og 30 gram parmesan
Fyll:
- Del en ferdigstekt focaccia i to, slik at du har to tynnere deler
- Ha på litt olje, og topp med saus til focaccia
- Ha på revet eller fersk mozzarellost. Etter ønske kan du har delte cherrytomater og rød eller grønn pesto
- Stek på 165 grader i 5-6 min i Airfryer, eller 10-12 minutter på 220 grader i ovnen, eller til osten er gyllen