Deilig marmorkake med HaPå-glasur

Middels
Søtt og godt

Flinke Fru Timian er hjernen bak denne lekre marmorkaken med HaPå. "Jeg har bestandig hatt en forkjærlighet til formkaker. De er særdeles ujålete i i formen og smaker skikkelig godt!". 

Ingredienser

175 g romtemperert smør
250 g melis
250 g hvetemel
1 og 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 egg
1,75 dl melk
150 g HaPå
Glasur
150 g romtemperert kremost naturell
150 g HaPå
30 g pekannøtter

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader og smør en brødform på 2 liter godt med smør. Jeg bruker ofte å kle hele formen med bakepapir. Så er jeg helt sikker på at jeg får ut kaken uten at den blir ødelagt.
  • Pisk smør og melis hvitt og luftig i en miksmaster. Bland sammen sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Ha ett og ett egg i miksmateren og visp det godt inn før du tilsetter neste. Så har du i 1 ¼ desiliter av melken og hvetemelblandingen vekselvis og blander det godt inn. Røren din kan skille seg eller sprekke hvis du ikke blander det inn vekselvis. Pisk det bare akkurat nok til at alt er godt blandet.
  • Rør sammen HaPå og resten av melken til det blir glatt og klumpfritt i en romslig bolle. Ha i litt under halvparten av røren og bland det sammen.
  • Hell halvparten av den helt lyse røren oppi brødformen og fordel den jevnt utover. Hell over den ene halvparten av røren med HaPå i, så resten av den lyse og til slutt HaPå-røren. Lag S-mønster med håndtaket av en skje, oppi formen.
  • Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 1 time og 15 minutter. Sjekk med en bakepinne eller annen tynn pinne om kaken er ferdgistekt. Ta den ut av formen og la den avkjøles på en bakerist.
  • Når kaken er ferdig, kan du ha på glasuren. Det er viktig at kremosten er romtemperert sånn at du unngår at det blir klumper i glasuren. Ha kremosten og HaPå i en miksebolle og pisk det lett sammen. Fordel glasuren over kaken.
  • Grovhakk pekannøttene og dryss over.

Kaken holder seg godt i kjøleskapet i noen dager.

Mer søtt og godt

HaPå i svingene

Glad i snurrer, eller skillingsboller? HaPå i svingene er en ny og enda saftigere vri på dine favorittboller! 

Middels Søtt og godt