Korni flatbrød fra Kavli passer godt til sterk og krydret mat. Indisk Dal, en vegansk linsegryte er vår favoritt. 

Ingredienser

Oppskrift: 4 porsjoner
1 løk
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 tomat
3 ss olje
Kryddermiks:
2 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1 ss garam masala
1 boks kokosmelk
1 boks hermetiske tomater
5 dl grønnsaksbuljong (vann + terning)
400 g røde linser - ferdig kokt
Fersk koriander, chiliflakes og cremé fraiche til topping

Slik gjør du det

Varm opp oljen og tilsett hakket løk, hvitløk, tomat og chili. Rør til løken er blank. Tilsett kryddermiks og rør litt til. Ha i hermetiske tomater, kokosmelk, grønnsaksbuljong og kokte linser. La det koke i 10-15 minutter. Hakket koriander, chiliflakes og creme fraiche smaker godt som topping.