Gå til hovedinnhold
MagerOst-SkinkeOst-tube-beger

Ny og bedre oppskrift uten røykaroma

Fra og med utgangen av august er det slutt på røykaroma i alle våre produkter med skinke. Vi har nemlig fjernet røykaroma fra skinken vi tilsetter i våre oster. Testpanelene mener SkinkeOst og MagerOst Skinke smaker enda bedre nå!

Bakgrunnen er EUs vedtak om ikke å fornye godkjenningen av åtte røykaromaer som tidligere ble brukt i matproduksjon. Da Mattilsynet informerte om endringen, tok vi i Kavli grep.

– Vi har fått flere henvendelser fra forbrukere som ønsket en rask utfasing av røykaroma, og det har vi tatt på alvor, sier ernæringsrådgiver og produktutvikler i Kavli, Martine Andersen.
 

Testpanel: "Smaker enda bedre"

Arbeidet med å utvikle nye oppskrifter har ikke gått på bekostning av smaken. Tvert imot. Etter grundige tester med forbrukerpaneler har flere gitt tilbakemelding om at produktene smaker enda bedre enn før.

De fire produktene som får nye oppskrifter er:

  • Kavli SkinkeOst i 175g og 60g
  • SkinkeOst i beger på 200g
  • MagerOst Skinke 175g
     
– Mange liker de nye oppskriftene med skinke uten røykaroma enda bedre enn de gamle, sier ernæringsrådgiver og produktutvikler i Kavli, Martine Andersen.


Merk! I en overgangsfase vil noen pakninger vise røykaroma selv om de er laget etter ny oppskrift uten røykaroma. Det gjelder disse produktene og datoene:

  • SkinkeOst beger 200g: Best før-dato 22. mai 2026 og senere
  • SkinkeOst 175g/60g og MagerOst Skinke 175g: Best før-dato 27. november 2026 og senere