Gjengen i Guttas Campus Vestland
Til tross for skrivefeil på gavesjekken var det bare god stemning under sjekkoverrekkelsen i Bergen sentrum. 1,5 millioner kroner i støtte fra Kavli og Kavlifondet, betyr at Guttas Campus Vestland i 2021 kan hjelpe enda flere unge gutter som opplever skolen som utfordrende.

Stor julegave til Guttas Campus Vestland - 1,5 millioner i støtte

Kavli og Kavlifondet fortsetter samarbeidet med Guttas Campus i Vestland også i 2021.  

– Vi er glade og stolte over å være her i dag, på vegne av Kavlifondet og alle oss som jobber i Kavli, sa administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim, da den nye støtteavtalen ble markert med sjekkoverrekkelse ved Guttas Campus sitt mentorsenter i Bergen sentrum.

– Det er en stor motivasjon, kanskje enda mer i disse tider, å gå på jobb hver dag og vite at vi er med på å skape verdier for gode formål som Guttas Campus, sa Aasheim, før hun hilste fra de over 100 ansatte ved Kavlis fabrikk på Midtun i Bergen.

Vil gi en hjelpende hånd

Fabrikken på Midtun er selve «hjertet» i Kavli Norge. Her lages hver eneste tube med Kavli smøreost som til slutt havner på frokostbord og i matpakker over hele Norge.

– Det er kjekt at noe av overskuddet også går til gode formål i lokalområdet. Det gir flere muligheter til å møte menneskene i prosjektene, og se de positive ringvirkningene som skapes med støtten, sier Aasheim.

Kavlifondet har støttet Guttas Campus siden oppstart i Oslo i 2019. Nå utvides engasjementet fra Kavlis side.

Gjennom ordningen Delaktig, får Kavli-ansatte mulighet til å bidra og gi en hjelpende hånd inn i prosjekter som mottar støtte. I år ble ikke det mulig på grunn av strenge smitteverntiltak.  

­– Vi har planer om å bidra enda mer på neste års læringscamp her på Vestlandet. Det ser vi virkelig frem til, sier Aasheim.

Betydelig bedring 

En hovedsatsning for Kavlifondet er å støtte prosjekter som arbeider for å bedre barn og unges psykiske helse og levekår.

– Guttas Campus er et viktig prosjekt for oss. De kan dokumentere svært gode innledende resultater fra samtlige gjennomførte læringscamper, og et klart flertall av guttene som har deltatt er fortsatt i skole og motiverte for å fortsette, sier daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen.

– Vi gleder oss også over de gode resultatene og tilbakemeldingene etter høstens læringscamp, og ser frem til å følge etableringen av Guttas Campus Vestland også neste år, sier Iversen.

Evalueringsrapporten fra årets toukerscamp i Vestland, forteller om betydelig bedring i ferdighetsnivå i regning, lesing og skriving.

Guttas Campus Vestland mottar 1,5 millioner kroner fra Kavlifondet i 2021. Les mer om Guttas Campus her.