Saftig sandwich-is med Sibas havrekjeks
Hva er vel bedre enn kombinasjonen karamell, sjokolade og vaniljeis? Pakk det hele inn i Sibas havrekjeks, så har du tidenes hjemmelagde sandwich-is! Oppskriften gir ni stykker.
(9 porsjoner)
Fremgangsmåte
- Start med å smøre cirka 1 teskje karamellsaus utover undersiden av hver kjeks (til sammen 18 kjeks).
- Finn frem et brett som får plass i fryseren og dekk det med bakepapir. La iskremen mykne litt og kutt iskremen i cirka 1,5 cm tykke skiver. Legg stykkene på bakepapiret og sett i fryseren til iskremen er helt frossen igjen.
- Ta ut de frosne iskremskivene og press ut runde former med et vannglass eller helst kakeform i samme størrelse som kjeksene. Legg et stykke iskrem mellom to kjeks, klem kjeksene og iskremen lett sammen og legg i fryseren. Det som er til overs av isen kan fryses igjen.
- Smelt sjokolade og delfiafett i en liten kjele over lav til middels varme. Rør hele tiden.
- La den flytende sjokoladen kjøles ned til romtemperatur.
- Ta iskremsandwichen ut av fryseren og dypp hver av dem i den flytende sjokoladen. Settes så tilbake i fryseren.
- Ha gjerne litt ekstra karamellsaus over sandwich-isen når den skal spises. Nam!
Etter at sandwichen er dekket med sjokolade kan den dyppes i strøssel, kokosflak, nøtter e.l., før den legges i fryseren.