
Pinnebrød med BaconOst
Grillpølser med pinnebrød stekt på bål er populær turmat. Noen ganger føles det imidlertid godt å servere barna noe annet enn pølser hver gang man skal på tur. Hvorfor ikke prøve å tilsette smøreost i deigen for ekstra saftige brød? Utrolig enkelt og utrolig godt. Om barna liker det? Ja!
(4-5 porsjon)
Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett så lunkent vann, olje og smøreost. Bland godt. Legg deigen i en plastpose. Du er nå klar for tur. Når bålet er klart er det lurt å ikke ta for mye deig av gangen – lag heller tynne pølser som du tvinner rundt pinnen.
Ikke stek brødet i flammene av bålet, men i glørne. Resultatet blir best om du tar deg litt tid. Spikk lange stekepinner. Da kan dere sitte å kose dere ved bålet mens brødet steker - uten å bli plaget av røyken. Brødet er ferdig når deigen lett slipper pinnen.
Pinnebrød-deigen kan varieres i det uendelige. Tilsett tørket krydder, soltørket tomat eller revet ost om du ønsker en pizza-variant. Ønsker du en dessert-variant kan du tilsette litt kanel og sukker i deigen, noe som gir litt søtere og veldig gode pinnebrød.