Hjemmelagde polarbrød til Kavli smøreost
(6 porsjoner)
Fremgangsmåte
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du tørrgjær tilsetter du det direkte i de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær tilsetter du det i melken og vannet som du varmer opp til ca 25 grader før du blander det med alt det tørre. Ha så i oljen. Kjør dette på lav hastighet til alt er godt blandet. Du kan så øke hastigheten litt og elte deigen i ca. 10 minutter. Hev deigen i ca. 1 time under et kjøkkenhåndkle.
Del så deigen i ca. 24 deler. Disse ruller du til boller som så kjevles ut til de er ca ½ cm tykke. Legg brødene på en bakepapirkledd stekeplate. Prikk tilslutt brødene med en spisepinne eller lignende. Dette er en perfekt jobb for barna! La så polarbrødene etterheve i ca 15 minutter.
Polarbrødene stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Polarbrødene skal være lett gylne. Avkjøles på rist. Legg et kjøkkenhåndkle over slik at brødene holder seg myke.
Polarbrød er supre å oppbevare i fryseren, for så å ta opp det antallet du trenger til matpakken når du innser at huset er tomt for brød. Jeg pleier å fryse ned polarbrød i pakninger på 2-3 stk. Så tar jeg bare opp kvelden før, eventuelt varmer dem (innpakket i aluminiumsfolie) på varmluft 190 grader i 10 minutter på morgenen før jeg smører niste. Du kan også variere hvor grove du vil ha polarbrødene ved å justere hvor mye grovt mel du har i deigen.