
Hva er bra mat i barnehagen?
Gratis videokurs om barns kosthold, for ansatte i barnehage og foreldre
Er ultraprosessert mat farlig? Får barna i seg for mye mettet fett? Hva slags pålegg er det trygt å servere? Det finnes mye motstridende informasjon om barns kosthold, og det kan være vanskelig å vite hvilke råd man skal følge.
Dette videokurset rydder opp i forvirringen og gir deg verktøyene du trenger for å tilby sunn, god mat med masse matglede i barnehagen.

Kursleder: Tine Sundfør
Hva lærer du?
- Ultraprosessert mat
Hva er ultraprosessert mat egentlig, og er det usunt for barn? Få bedre forståelse av hva som virkelig avgjør om mat er sunn. - Trygg matservering
Lær hvilken mat som er trygt og smart å servere i barnehagen. Konkrete råd om sammensetning av måltider og hvordan du skaper matglede. - Kostrådene
Forstå hvordan du holder deg oppdatert på hva som bør inngå i et sunt kosthold, og hvorfor kostrådene fra Helsedirektoratet er den mest pålitelige kilden.

– Brød med pålegg er fortsatt sunt!
Midt i debatten om ultraprosessert mat og barns kosthold, ønsker ernæringsfysiolog Tine Sundfør å rydde opp i usikkerhet og misforståelser.
Hvem er kurset for?
Barnehageansatte
Få trygghet i dialogen med foreldre og dokumentasjon for kostholdsvalg basert på helsemyndighetenes råd.
Småbarnsforeldre
Få innsikt i hvorfor barnehagen gjør sine valg og hva som ligger til grunn for anbefalingene.
Nyttige ressurser
Visste du at:
I løpet av barnehageårene spiser et barn ca. 3000 måltider og får mellom 40 og 60% av sin daglige energi gjennom maten de spiser i barnehagen. Kostholdet i barnehagen har derfor stor betydning for barnas helse og utvikling.

Etter kurset vil du:
- Føle deg trygg på helsemyndighetenes kostråd
- Forstå at ultraprosessert ikke definerer om mat er sunn eller usunn
- Ha dokumentasjon og vite hvor du skal finne mer informasjon
- Møte usikre og skeptiske foreldre med faglig trygghet