Mattrygghet

Hva inngår i et sunt kosthold? Som næringsmiddelprodusent har Kavli et ansvar for å levere trygg mat og arbeidet med dette har høyeste prioritet hos oss.
Hva er mattrygghet?
Mattrygghet handler om å sikre at den maten vi spiser er trygg og ikke forårsaker sykdom. I Norge er det få sykdomstilfeller som følge av mat sammenliknet med mange andre land, og det er Mattilsynet som har ansvaret for å overvåke og sikre mattryggheten.
Vi tar mattrygghet på alvor
I Kavli tar vi mattrygghet på alvor. Vi har strenge kontroller og rutiner i hvert eneste ledd i verdikjeden, som krever daglig innsats av våre ansatte. Viktige prinsipper for mattrygghet, som vi følger nøye i Kavli, inkluderer blant annet god hygiene, god renhold, tilstrekkelig oppvarming og riktig oppbevaringstemperatur av råvarer.
FSSC 22000
Vi er stolte over at Kavli er FSSC 22000 sertifisert. Dette er en internasjonalt anerkjent sertifisering for styringssystemer for matvaretrygghet. FSSC 22000 dekker hele verdikjeden, fra råvareproduksjon til produktet er hos forbrukeren. Sertifiseringen tar også for seg bærekraft og skal hjelpe bedrifter med å oppfylle bærekraftsmålene ved at den inkluderer krav om blant annet avfall og matsvinn. Sammen med HACCP prinsippene sikrer FSSC 22000 en helhetlig tilnærming til mattrygghet.