Spansk omelett med urtemajones

Lett
Middag

Spansk omelett er så godt, og en fin måte å få brukt opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. I tillegg til kokt potet, som hører til i en spansk omelett, har vi brukt deilig chorizo, brokkoli og tomat. Paprika, sopp og løk passer også godt i. 

Ingredienser

Omelett
5 egg
2 dl Q Helmelk
150 g kokte poteter
100 g kokt brokkoli
100 g chorizo i strimler
En neve cherrytomater
1 tube Kavli BaconOst
litt salt og pepper
Urtemajones
1 pose Kavli Ekte Majones
2 ss hakket kjørvel
2 ss hakket persille
2 ss hakket dill
2 ss hakket basilikum
litt sitronsaft
litt salt og pepper
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte spansk omelett

  • Visp sammen egg og melk
  • Smelt smør i en stekepanne og hell i eggeblandingen 
  • La miksen stivne noe før du legger på potetskivene, chorizo og kokte brokkolibunter, i tillegg til hele cherrytomater og ønsket mengde BaconOst
  • La omeletten stivne helt under lokk 
  • Serveres med brød og prikken over i-en: En lekker urtemajones

Fremgangsmåte urtemajones

  • Mos urtene og olivenoljen til en puré med en stavmikser
  • Bland urte- og oljemiksen med Kavli Ekte Majones
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft

 

Flere oppskrifter

Tunfisksalat med Kavli Ekte Majones

Passer ypperlig som luksuspålegg på brødskiven, eller nytes som en sidesalat til lunsj, middag og kvelds. Er du en av dem som liker lange helgefrokoster, anbefales denne på det varmeste. 

Lett Lunsj