Skillingsboller med HaPå

Middels
Søtt og godt

Oppskriften på ordentlig høstkos får du med HaPå. På en times tid kan du trylle frem 12 herlige skillingsboller, med HaPå-fyll i svingene.  

Ingredienser

Deig
100 g mykt smør
650 g hvetemel
80 g sukker
4 dl Q Helmelk
1/2 ts kardemomme
1 pose tørrgjær
litt salt
HaPå-fyll
2/3 glass HaPå
litt kanel
litt sukker

Fremgangsmåte

  • Ha hvetemel, sukker, kardemomme, salt, tørrgjær og melk i en kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter
  • Tilsett smør og elt deigen videre i 5 minutter
  • Dekk til deigen og la den heve i ca 40 minutter
  • Når deigen har hevet, legger du den utover kjøkkendisken og kjevler ut til et rektangel
  • Smør ca 2/3 HaPå (eller mer om du ønsker) ut på hele rektangelet med en slikkepott
  • Dryss på kanel og litt sukker
  • Rull sammen til en pølse og skjær i passe biter
  • Legg bollene på et ovnsbrett med bakepapir
  • Dryss over litt sukker
  • La bollene etterheve i 20 minutter
  • Stekes på 200 grader i 12 minutter

Flere koseoppskrifter med HaPå

Skoleboller med HaPå-krem

Er du også en av dem som sparer det beste til sist? Da kommer du til å elske disse bollene med HaPå-krem i midten! Oppskriften gir 16 stykker. 

Middels Søtt og godt

Vafler med HaPå-sjokosaus

Vafler med saus av HaPå og sjokolade er herlig som kaffekos. Oppskriften gir 2 - 3 porsjoner. 

Lett Søtt og godt