Plukkfisk med bacon, syltet purreløk og KORNI Flatbrød

Lett
Middag

En middagsfavoritt, perfekt i kombinasjon med tradisjonsrike KORNI Flatbrød. Med syltet purreløk som topping får du en moderne tvist på klassikeren!

Ingredienser

1 pakke KORNI Flatbrød
7 store poteter
400 g lettsaltet torsk
3 ss smør
3-5 dl Q helmelk
1/2 ts finraspet muskatnøtt
litt salt
1 pakke bacon (100 g)
1 purreløk, i små biter
1 dl eddik
1 dl sukker
1 dl vann

Fremgangsmåte

  • I en kjele; varm opp like deler vann, sukker og eddik. Når sukkeret har smeltet helles blandingen over purreløken. Avkjøles før det settes i kjøleskapet, gjerne over natten.
  • Vask, skrell og kok potetene. La det gjerne være igjen litt skall.
  • Fyll en kasserolle med rikelig vann og 1 ts salt. Kok opp vannet, ta kjelen av kokeplaten og legg i fisken. Skru ned varmen og sett kasserollen med fisk tilbake på platen. Trekk i 7-10 minutter avhengig av tykkelsen på stykkene. Vannet skal ikke koke.
  • La torsken kjøle seg litt ned før du fjerner eventuelle fiskebein og deler fisken i biter.
  • Stek bacon i 1 ss smør på stekepanne.
  • Hell vannet av de ferdigkokte potetene. Varm opp melken. Ha smør, varm melk og raspet muskattnøtt oppi kjelen med potetene. Mos potetene til ønsket konsistens; finmost eller grovere. Ha i fiskekjøttet og smak til med salt og pepper.
  • Serveres med stekt bacon i småbiter, syltet purreløk og KORNI Flatbrød med kryddersmør.

    Tips: Syltet purreløk kan byttes ut med syltet rødløk eller fersk vårløk.  

Flere oppskrifter

Indisk Dal med KORNI Flatbrød

Korni flatbrød fra Kavli passer godt til sterk og krydret mat. Indisk Dal, en vegansk linsegryte er vår favoritt. 

Lett Middag