Hjemmelagde pepperkaker med Primula

Lett
Søtt og godt

Ingenting slår pepperkakene som du lager selv. Topp de nybakte pepperkakene med milde Primula smøreost, litt honning og granateple, så har du en ny juleklassiker i hjemmet. 

Ingredienser

1 tube Primula smøreost
125 g sukker
125 g sirup
1/2 ss malt kanel
1/2 ss malt ingefær
1/4 ts malt nellik
1/2 ts malt pepper
1 ts natron
125 g smør
1 stk egg (vispet)
1 dl Q helmelk
350 g hvetemel

Fremgangsmåte 

  • Ha sukker og sirup i en kjele og kok forsiktig opp
  • Tilsett kanel, pepper, ingefær og nellik og rør godt sammen
  • Rør inn natronet og bland godt sammen
  • Rør inn smøret helt til blandingen er blitt kald
  • Tilsett hvetemel
  • Sett stekeovnen på 175 °C
  • Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Legg kakene på stekebrett med bakepapir
  • Stekes i 8-10 minutter
  • Topp pepperkakene med deilig Primula-ost, litt honning og granateplekjerner

Flere oppskrifter

Sitronostekake med Primula

En frisk og sommerlig ostekake med deilig Primula-ost i fyllet. Toppes med fruktene du elsker!

Middels Søtt og godt