Rabarbra dypper i sukker? Ah, barndomsminner! Her får du en oppskrift med både ostekake og rabarbra.
Ingredienser
Fremgangsmåte:
Ha Sibas havrekjeks i en foodprosessor og kjør til kjeksene er finmalt. Du kan også ha kjeksen i en brødpose og knuse dem med en kjevle. Bland sammen finmalt havrekjeks og smeltet smør. Ha kjeksblandingen i bunnen på en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir og press den jevnt utover. Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Avkjøl helt.
Legg gelatinen i bløtt i kaldt vann i 10 minutter.
Kok opp sitronsaften. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme sitronsaften. Rør sammen fløteosten med melisen. Ta 2 ss av kremostblandingen og rør inn i gelatinen. Bland så det hele sammen. Gjør du dette på denne måten forhindrer du at gelatinen lager tråder i osteblandingen. Pisk fløten lett og vend inn osteblandingen i 3 omganger. Hell osteblandingen over den avkjølte kjeksbunnen. Jevn ut overflaten og sett kaka i kjøleskapet i minst 4 timer.
Pynt kaken, og server!