Eplekake med HaPå glasur

Lett
Søtt og godt

Hvem sier HaPå bare kan brukes på nybakt brød? Denne eplekaken er saftig og god, og vi kan garantere at alle i huset kommer til å like den. 

Ingredienser

Eplekake:
4 stk. syrlige epler
150 g mykt smør
1 ss smør til steking
150 g sukker
4 stk. egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss HaPå
1 ts malt kanel
Glasur:
Melis
Vann
HaPå

Fremgangsmåte:

  • Fremgangsmåte:
  • Skrell epler. del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver
  • Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen
  • Sikt hvetemel, og bakepulver inn i smørkremen og bland godt
  • Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten
  • Smelt litt smør i ei stekepanne og ha i eplebitene. Fres de noen minutter. Ha i 2 ss HaPå og bland godt. Hell eplebitene over kaka og dytt de lett nedi
  • Dryss over kanel
  • Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt
  • Avkjøl kaken på rist
  • Om du vil så serverer du glasur av HaPå ved siden av

Flere oppskrifter