Tomat- & spinatpai med Primula smøreost

Middels
Middag , Lunsj

En lekker og velsmakende pai med soltørket tomat, spinat og fyldig, men mild Primula smøreost. Smaker like godt til middag som lunsj. Oppskriften gir cirka 4 porsjoner. 

Ingredienser

PAIBUNN
300 g mel
litt salt
225 g smør
4-5 ss kaldt vann
FYLL
75 g soltørkede tomater i biter
1 post kokt spinat
2 dl Q kremfløte
2 stk egg
1/2 ts salt
1 ts pepper
40 g revet ost
100 g Primula Naturell smøreost

Fremgangsmåte:

  • Bland ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin
  • Legg til avkjøling i kjøleskap i en time
  • Rull ut deigen og dekk paiformen
  • Prikk bunnen med en gaffel og sett formen med deig til kjøling i cirka 15 minutter 
  • Stek på 180 grader i 15 minutter 
  • Bland forsiktig tomater, ost, kremfløte, Primula og egg sammen med salt og pepper
  • Fyll paibunnen med kokt spinat (uten vann) og hell forsiktig over tomat- og fløteblandingen
  • Stek i cirka 20 minutter eller til overflaten blir godt gylden 
  • Tips: Har du liten tid kjøp ferdig paibunn fra kjøledisken!

Flere oppskrifter

Risotto med sopp og BaconOst

En ny smakskombinasjon med Kavli BaconOst. Lag risotto med sopp og bacon, og du har middag på under 10 minutter.

Lett Middag på under 10 minutter