Vanlig stilte spørsmål om Korni flatbrød

Vanlig stilte spørsmål om Korni flatbrød

Vi har fått mange spørsmål om den nye oppskriften på Korni Flatbrød. Her er noen av forbrukerspørsmålene vi har mottatt, samt svarene våre.

Hva har skjedd med Korni Flatbrød? Det smaker ikke som før.
− Oppskriften på nye Korni Flatbrød er tett opp mot den gamle oppskriften. I det nye Korni Flatbrødet er det litt mer kostfiber og mindre sukker. Endring av produksjonsutstyr slike som bakemaskin og ovn har gitt en ulik konsistens, til tross for at oppskriften nesten er identisk.

Hvilke andre endringer er det i oppskriften?
− Fettinnholdet er også 10% lavere, saltinnholdet er økt fra 0,5 til 0,8 gram per 100 gram for smakens skyld og proteininnholdet er litt opp, 5%.

Hva gjør dere fremover for å lage et bedre produkt?
−Våre ansatte arbeider tett med produsenten for å forbedre bakeprosessen. Selv om oppskriften nesten er lik, blir flatbrødet annerledes i en annen bakemaskin og en annen ovn. Vi ser også på om det er mulig å gjøre flere endringer på produksjonsutstyret, som for eksempel om det er mulig å påføre mel på overflaten som tidligere.
Hvorfor begynte dere å tape penger på Korni?
− I hovedsak skyldtes det en halvering av eksportsalget de siste fem årene.
Hva kunne dere gjort for å redde Korni-produksjonen i Norge?
− Det var ingen mulighet for å få til lønnsom drift. En nødvendig salgsøkning ville vært usannsynlig, kostnadene var allerede forsøkt kuttet til beinet og i tillegg trengte fabrikken store investeringer for å kunne fortsette driften grunnet gammelt produksjonsutstyr som måtte skiftes ut.
Hvorfor flyttet dere ikke ovnen dere brukte i Norge?
− Korni er et så lite og særegent norsk produkt at andre produsenter ikke kan forsvare å ha en egen Korni-maskin.
Er det blitt mindre flatbrød i pakken?
− Det er like mye i pakken, 275 gram, som tidligere.
Hvordan kunne dere ta sjansen på å stenge produksjonen i Norge, før kvaliteten var på plass i det nye bakeriet?
− Vi bygget opp et stort sikkerhetslager av Korni Flatbrød i Norge før vi avsluttet produksjonen. På grunn av holdbarheten kunne vi ikke bygge mer lager. I etterpåklokskapens lys skulle vi kanskje ha fortsatt produksjonen lengre mens den nye linjen ble bygget.
Visste dere at det nye flatbrødet ville bli annerledes?
− Vi visste at flatbrødet ville bli annerledes i utseende, samtidig som oppskriften var så lik som mulig.
Har Korni Flatbrød blitt grovere og mørkere på farge?
− Vi har endret produksjonssted, og nå er det en annen bakemaskin som lager Korni flatbrød. Denne maskinen er noe forskjellig fra den vi hadde på Barkåker, og overflaten av Korni er derfor noe endret. Og vi bruker ikke lengre fint rugmel på overflaten, derfor er brødet nå kun laget av rug fullkorn.