Pinnebrød med Kavli smøreost

Pinnebrød med Kavli smøreost

24. feb. 2017

Grillpølser med pinnebrød stekt på bål er populær turmat. Noen ganger føles det imidlertid godt å servere barna noe annet enn pølser hver gang man skal på tur. Hvorfor ikke prøve å tilsette smøreost i deigen for ekstra saftige brød? Utrolig enkelt og utrolig godt. Om barna liker det? Ja!

Du trenger :

7 dl mel (du kan gjerne ha i litt grovt mel)
2,5 dl lunkent vann
1 ss smør eller olje
1 god ss sukker
1/2 pose tørrgjær
100 gram Kavli Baconost
1 ts salt

Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett så lunkent vann, olje og smøreost. Bland godt. Legg deigen i en plastpose. Du er nå klar for tur. Når bålet er klart er det lurt å ikke ta for mye deig av gangen - lag heller tynne pølser som du tvinner rundt pinnen.

Ikke stek brødet i flammene av bålet, men i glørne. Resultatet blir best om du tar deg litt tid. Spikk lange stekepinner. Da kan dere sitte å kose dere ved bålet mens brødet steker - uten å bli plaget av røyken.  Brødet er ferdig når deigen lett slipper pinnen.

Tips:

Pinnebrød-deigen kan varieres i det uendelige. Tilsett tørket krydder, soltørket tomat eller revet ost om du ønsker en pizza-variant. Ønsker du en dessert-variant kan du tilsette litt kanel og sukker i deigen, noe som gir litt søtere og veldig gode pinnebrød.

DELTA I KAVLI VINTERKONKURRANSE