Hjemmelagde polarbrød til Kavli smøreost

Hjemmelagde polarbrød til Kavli smøreost

24. feb. 2017

Polarbrød er en kjent favoritt hos små barn. Lager du dem selv har kan fylle opp fryseren slik at du alltid har brød tilgjengelig til matpakken.Gi det et forsøk, det er mye enklere enn du tror! 

Til ca 24 polarbrød trenger du:

400 gram fint sammalt mel
400 gram hvetemel
150 gram havregryn evt havremel
½  pose tørrgjær (eller ¼  pakke fersk gjær)
3 dl vann
3, 5 dl melk
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl nøytral olje

Fremgangsmåte :

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du tørrgjær tilsetter du det direkte i de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær tilsetter du det i melken og vannet som du varmer opp til ca 25 grader før du blander det med alt det tørre. Ha så i oljen. Kjør dette på lav hastighet til alt er godt blandet. Du kan så øke hastigheten litt og elte deigen i ca. 10 minutter. Hev deigen i ca. 1 time under et kjøkkenhåndkle.

Del så deigen i ca. 24 deler. Disse ruller du til boller som så kjevles ut til de er ca ½  cm tykke. Legg brødene på en bakepapirkledd stekeplate. Prikk tilslutt brødene med en spisepinne eller lignende. Dette er en perfekt jobb for barna! La så polarbrødene etterheve i ca 15 minutter.

Polarbrødene stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Polarbrødene skal være lett gylne. Avkjøles på rist. Legg et kjøkkenhåndkle over slik at brødene holder seg myke.

Tips:

Polarbrød egner seg svært godt i matpakken, og favoritten hjemme hos oss er polarbrød med smøreost, kaviar eller brunost. Litt avhengig av hvor tykke polarbrødene dine blir, kan du enten dele dem i to og bruke det som to brødskiver, eller fylle det med pålegg slik vi har gjort på bildet. 

Polarbrød er supre å oppbevare i fryseren, for så å ta opp det antallet du trenger til matpakken når du innser at huset er tomt for brød. Jeg pleier å fryse ned polarbrød i pakninger på 2-3 stk. Så tar jeg bare opp kvelden før, eventuelt varmer dem (innpakket i aluminiumsfolie) på varmluft 190 grader i 10 minutter på morgenen før jeg smører niste.  Du kan også variere hvor grove du vil ha polarbrødene ved å justere hvor mye grovt mel du har i deigen. 

 Flere tur- og matpakketips med Kavli smøreost